אדוארד יוספוב, תושב נתיבות בן 65, נעצר בחשד שריגל עבור איראן וביצע עבירות ביטחוניות - כך חשפו היום השב"כ והמשטרה. לפי החשד, יוספוב ביצע משימות שקיבל ממפעילו האיראני בתמורה לעשרות אלפי דולרים. בין המשימות שקיבל: מעקב וצילום של בסיסי צה"ל ונמל חיפה. מחר צפויה פרקליטות מחוז דרום להגיש לבית המשפט כתב אישום כנגדו.
מחקירת השב״כ והמשטרה עלה כי החל מחודש אוקטובר האחרון, עמד יוסופוב בקשר עם גורם שהזדהה בפניו כאזרח אזרי המתגורר בדובאי, וביצע עבורו מספר רב של משימות, ביניהן, משימות מעקב וצילום הקשורות באתרים תשתיתיים וביטחוניים בישראל, בהם בסיסי צה"ל, נמל חיפה, בתי הזיקוק בחיפה והקריה למחקר גרעיני.
עוד עולה בחקירה כי יוסופוב שכר דירה בחיפה, הצופה לנמל חיפה, בהנחיית מפעילו האזרי. זאת במטרה שתשמש כדירה לצרכים מבצעיים עבור מפעילו ואותם גורמים עוינים מולם עמד בקשר.
לפי החשד הוא ביצע את המשימות שקיבל ממפעילו למרות שחשד, כבר בשלביו המוקדמים של הקשר, כי מופעל על ידי גורמים ממדינה עוינת לישראל. זאת, תוך קבלת כספים בתווך הקריפטוגרפי ושימוש באמצעים נוספים שנועדו לשמור על חשאיות הקשר.
תגובות