בשיחה בין הרמטכ"ל אייל זמיר לאל"ם אפרים אבני, לקראת דיון האיוש שצפוי ביום שני, ציין זמיר את ההערכה הרבה לאבני, קצין מוערך ורב זכויות שמשרת כמפקד וכלוחם בצה"ל, ועל תפקודו במלחמה. אולם, אמר הרמטכ"ל כי אל"ם אבני לא ימונה למח"ט צנחנים, מינוי שעליו החליט הרמטכ"ל הקודם הרצי הלוי, וכי קידומו של אבני יידון בהמשך.
אל"ם אבני שירת במלחמה כקצין האג"ם של פיקוד הדרום. לדבריו של הרמטכ"ל, לא נכון למנות את מי שנקשר לאירועי 7.10 בתוך כדי תהליך בחינת התחקירים, ובתוך כדי הבחינה בעניינו של אל"ם אבני.
עם זאת, מכיוון שיש צורך דחוף במינוי של מפקד חטיבה במלחמה כדי לאפשר חפיפה, החלפה וריענון, ימונה מפקד חדש לחטיבת הצנחנים.
בחודש נובמבר, שר הביטחון ישראל כ"ץ סירב לאשר שני מינויים חדשים של הרמטכ"ל לשעבר הלוי. שני הקצינים ובהם אל"ם אפרים אבני, היו מועמדים לקידום, וכ"ץ הודיע שלא ייאשר את המינוי "עד שייבחן לעומק הקשר שלהם לאירועי 7 באוקטובר".
לפני כחודשיים פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" כי בלילה שבין 6 ל-7 באוקטובר אל"ם אבני המליץ להחזיר מג"דים לגזרה, ומפקד הפיקוד פינקלמן לא אישר המלצתו. לפי הדיווח, האישור של פינקלמן לא הגיע גם אחרי שהחל לזרום מידע מעורר חשד וסימנים, סביב 3 לפנות בוקר, בתחילת ההתייעצויות.
סביב השעה 4, התקבלה ההחלטה הסופית שלא להחזיר את המג"דים מביתם. למרות ההחלטה של מפקד הפיקוד, קצין האג"ם החליט לחזור בעצמו לפיקוד. צה"ל מסר אז בתגובה כי הוא מתחקר את האירועים.
תגובות