על רקע המשך הלחימה ברצועה ואי-התקדמות המשא ומתן, התייעצות ביטחונית מצומצמת מתקיימת אמש (רביעי) במשרד רה"מ בירושלים כדי להחליט מה הצעד הבא במלחמה. בדיון משתתפים ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון כ"ץ, הרמטכ"ל זמיר ובכירים נוספים במערכת הביטחון. גם הערב ההבנה בישראל היא שהמו"מ הנוכחי תקוע. במקביל, הערב פרסמנו לראשונה ב"מהדורה המרכזית" כי במערכת הביטחון מעריכים כי בתוך פחות מ-60 ימים ייגמרו הדלק, האוכל והמים ברצועה.
בימים האחרונים היו כל מיני ניסיונות לקידום המו"מ, בעיקר מהזווית המצרית, שנחלו כישלונות. לפי גורמים ישראליים, המצרים מרגישים מושפלים על כך שהם פיזרו אופטימיות וחמאס לא סיפק את הסחורה. האמריקנים מצידם גם נחלו כישלון צורב, מכיוון שגם אחרי פגישת דרמר-וויטקוף - אין פריצת דרך.

"הפעולה הצבאית עובדת, אבל היא הדרגתית ולא מביאה למפנה ביום אחד", תיארו בכירים בישראל את הסיטואציה הנוכחית והוסיפו: "ההתקוממות בשטח יחד עם הלחץ הצבאי שיגבר באופן ממוקד ויעיל יביאו בסוף את התוצאות". מנגד, גורמים אחרים במעטפת שקשורה למו"מ הזהירו: אין לחטופים זמן, וחמאס לא קרוב להתקפלות נוספת.
הדיון הערב יעסוק בשתי נקודות מרכזיות: הלחימה ברצועה והתנעת המשא ומתן. בצה"ל פיתחו תוכניות כדי להגביר את הלחץ על חמאס ולהתניע את המו"מ וממשיכים בסיכול בכירים בחמאס. בהתאם לכך, המלצת מערכת הביטחון היא להרחיב את תפיסת השטחים בעזה באמצעות השתלטות על האזורים בצפון הרצועה ובדרומה וכך, לפי מערכת הביטחון, להוביל להתנעת המו"מ.

בישראל נותנים זמן למיצוי השלב הזה במערכה ולמעשה ישנם עוד מספר שבועות לפני שיחליטו לעבור למערכה להכרעת חמאס. בעקבות זאת, נכון לרגע זה אין גיוס של חיילי מילואים. על רקע המחאות בעזה נגד חמאס, הרמטכ"ל זמיר הנחה שלא להתבטא בנושא זה, במטרה לתת למחאה להתפרץ בעצמה.
בהתאם להמלצת מערכת הביטחון, הפעולה הצבאית ברצועה תתרחב בהמשך והצבא יחזיק בשטחים כל עוד זה ישרת את המו"מ אולם אין כוונה להחזיק את השטחים מעבר לכך.
תגובות