בני המשפחה של החטוף שגב כלפון קיבלו ממנו אות חיים, כך פרסמנו הערב (חמישי) לראשונה ב"מהדורה המרכזית". אות החיים התקבל כתוצאה מעדות של אחד משלושת החטופים, ששוחרר בשבת האחרונה משבי חמאס והוחזק עם שגב.
שגב, בן 27 מדימונה, נחטף ממסיבת הנובה ולא צפוי להשתחרר במסגרת השלב הראשון של העסקה, אלא רק בשלב הבא. החטוף שהוחזק עימו בשבי סיפר למשפחה של שגב שהוא חי, שמצבו הבריאותי והפיזי תקין. הוא פירט באוזניהם את התנאים הקשים בשבי, קצת על איך נראה היומיום שלהם, וגם העביר מסר מחזק למשפחה.
אות החיים על שגב מצטרף לעוד 10 אותות חיים מחטופים שהמשפחות שלהם קיבלו לאחרונה מסרים: יוסף חיים אוחנה, אלון אהל, אלקנה בוחבוט, נמרוד כהן, איתן מור, מתן אנגרסט, גלי ברמן, זיו ברמן, עמרי מירן ואליה כהן.
הוריו של החטוף איתן מור הודיעו אמש (רביעי) שהם קיבלו לאחרונה אות חיים מבנם. המשפחה, החברה בפורום תקווה, מסרה: "מתפללים לשובם של כל החטופים ובכללם של בנינו איתן".
אמש פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" שהתקבלו אותות חיים מ-12 חטופים צעירים המוחזקים בשבי חמאס. בינתיים 11 משפחות חשפו שקיבלו אות חיים, בעוד שמשפחה אחת בוחרת שלא לפרסם את זהותה. המידע פורסם באישור הצנזורה.
לפי העדויות שהתקבלו, החטופים פצועים, מורעבים, כבולים בשלשלאות, במנהרה מתחילת המלחמה, ירדו באופן ניכר במשקל וחלקם גם עוברים התעללות וחקירות מתמשכות לקבלת מודיעין.
ענת, אימו של מתן אנגרסט סיפרה אתמול לחדשות 12: "קיבלנו עדות שהוא בחיים ומוחזק בתנאים קשים". אחותו עדי הוסיפה כי "אחרי הרבה זמן קיבלנו אות חיים. אח שלי חי!!! פצוע אבל חי. תחזירו אותו עכשיו לפני שלא יהיה את מי להחזיר". אות החיים האחרון נחשף ב-14 בספטמבר, אחרי 344 יום, בהקלטה שבה פנה מהשבי לראש הממשלה ואמר: "אני סומך עליך ויודע שאתה מסוגל לעשות את החלפת השבויים - רק צריך לרצות".
תגובות