גורם מדיני אמר הבוקר (רביעי) שחמאס מעלה טענה שקרית לפיה ישראל הוסיפה תנאים חדשים במשא-ומתן - כדי להתחמק מביצוע העסקה. הגורם התייחס לטענות של מקורות בחמאס שצוטטו בתקשורת הערבית על כך שישראל מערימה קשיים.

מגורי הקצינים ההרוסים של חמאס
מגורי הקצינים ההרוסים של חמאס

מקור בארגוני הטרור הפלסטינים טען בעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד כי משלחת המשא ומתן הישראלית ניסתה לסבך את המו"מ עם רצונה שבשלב הראשון של העסקה ישוחררו חטופים מכל הקטגוריות - אזרחים, חיילים, גברים ונשים.

"הסכם הפסקת האש ברצועת עזה כבר הושג, אבל ההכרזה על כך הושהתה עד להסכמה על מנגנוני הביצוע", אמר הגורם לעיתון הקטארי. "ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ניסה להכשיל את ההסכם ברגע האחרון, באמצעות דרישה להוסיף חטופים מקטגוריית החיילים לרשימת 33 החטופים שישוחררו במהלך השלב הראשון, שאמורה להשתחרר בשלבים הבאים - בתמורה לשחרורם של 1,000 אסירים פלסטינים בשלב הראשון".

מוחמד סינוואר (צילום: חדשות)
מוחמד סינוואר | צילום: חדשות

המקור בהנהגת ארגוני הטרור הפלסטינים ציין כי בין מנגנוני היישום שמשבשים את ההכרזה הרשמית על ההסכם - הפרת ההסכם מצד ישראל בעניין מסירת מפות הנסיגה שילווה את שלבי היישום. "המשלחת הישראלית מנסה להצדיק זאת בכך שהן יגיעו במסגרת הערבויות שלה, הכוללות את הישארותה בעמדות חשובות ברצועה עד להשלמת כל סעיפי ההסכם".

לדברי המקור, חמאס הגיש את "הסכמתו" לטיוטת ההסכם למתווכות עוד בלילה שבין שני לשלישי.

עם זאת, ב-AP אמרו שחמאס הסכים לטיוטה של ​​הסכם הפסקת האש, אך אמרו שגורמים ישראלים טענו שזה עדיין בעבודה.

מקור פלסטיני אמר לאל-מיאדין: "ההתנהלות הישראלית עד כה שיבשה את הסכם הפסקת האש. ישראל טרם סיפקה מפה לנסיגה הצבאית מרצועת עזה, וגם לא פרטים לגבי ניהול מעבר רפיח וכניסת משאיות. היא לא מסרה פרטים לגבי מנגנון חילופי השבויים וגם לא הבהרות לגבי אופן יציאת הפצועים לטיפול. ההסכמה הכללית של ישראל קיימת, אבל הפרטים ההכרחיים האלו מעכבים את החתימה והתחלת הפסקת האש".

הפגנה למען שחרור החטופים בתל אביב (צילום: פאולינה פטימר)
הפגנה למען שחרור החטופים בתל אביב | צילום: פאולינה פטימר

גם העיתון הלבנוני אל-אחבאר דיווח הבוקר כי החתימה התעכבה בשל אי מסירתן של מפות המבהירות את נסיגת הכוחות של ישראל מעזה לאחר כניסת הפסקת האש לתוקף.

רשת סקיי ניוז בערבית דיווחה ממקורותיה כי ישראל דבקה בעיקרון הטלת הווטו על שמות של מחבלים לאחר הגשת הרשימה על ידי חמאס. עוד טוענים אותם מקורות שישראל דורשת שצה"ל יישאר בעומק של 700 מטר בתוך העיר רפיח.

בישראל מכחישים את הטענות וטוענים שחמאס מנסים להתחמק.