פרסום ראשון: בישראל שוקלים צמצום דרמטי של הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, כך נודע אמש (שישי) ל-N12. עד עכשיו, בישראל הגדירו את הסיוע בהתאם להתחייבות לביידן, אבל בשבועות הקרובים ייתכן שזה עתיד להשתנות, בעקבות כניסתו של טראמפ לבית הלבן, ב-20 לינואר.

"ספק גדול אם כמות הסיוע שמוכנסת היום לרצועה, תהיה דומה לכמות שתיכנס בממשל טראמפ", אמר היום גורם מדיני. לדברי הגורם, אם יוחלט על כך, הדבר ייעשה בתיאום עם הממשל החדש בארה"ב ומתוך הבנה שאם המצב הנתון יישמר - חמאס יישאר בשלטון. 

משאית סיוע (צילום: רויטרס)
ישראל תצמצם את היקף הסיוע? משאית סיוע נכנסת לעזה | צילום: רויטרס

כבר חודשים ארוכים מבינים בישראל שהסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה מגיע לחמאס שמשתמש בו כדי לשקם את יכולותיו. אתמול קיים שר הביטחון ישראל כ"ץ דיון ראשון של צוות המשנה של הקבינט המדיני-ביטחוני, שהוקם במטרה לעסוק בסוגיית השמדת היכולות השלטוניות של ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה.

בצה"ל מכריזים מלחמה על משילות חמאס ברצועה

בתוך כך, בצה"ל ובשב"כ מכריזים מלחמה על משילות חמאס. אחרי החיסולים השבוע של ראש מנגנון ביטחון הפנים של חמאס ומפקד משטרת חמאס בעזה, צה"ל והשב״"כ ביצעו ביממה האחרונה עשרות תקיפות, מתוכם 50 סיכולים ממוקדים בעקבות מודיעין שסיפק השב"כ.

דונאלד טראמפ (צילום: AP)
הסיוע יצומצם כשייכנס לתפקיד? הנשיא הנבחר טראמפ | צילום: AP

התקיפות מתרכזות ביכולות המשילות שחמאס מנסה לשקם ברצועת עזה - בעיקר מול פעילים של המודיעין הצבאי ויחידות האכיפה האלימות שמשתלטות על הסיוע ההומניטרי, שבסופו של יום מגיע לחמאס במקום לאוכלוסייה ברצועת עזה. המודיעין לסיכולים מגיע מעבודה מאוד אינטנסיבית של רכזי השטח ואנשי המודיעין בשב"כ שפועלים יחד עם פיקוד דרום וחיל האוויר להגיע לאותם מחבלי חמאס שמסתתרים בתוך אוכלוסייה אזרחית. הפגיעות ממוקדות וכמעט כירורגיות, ולדברי גורם ביטחוני יוצרות לחץ גדול מאוד אצל ארגון הטרור.