ביום שישי בשעות הצוהריים, טייסי מטוס F16, שטסו 2,000 קילומטרים מבסיס רמון בנגב, התחילו להטיל את החימושים על יעדים בשליטת החות'ים ברצועת החוף המערבית של תימן ובעומקה. עם נחיתתם בבסיסים, הטייסים סיפרו על המבצע החשוב נגד ארגון הטרור שמשגר טילים וכטב"מים לעבר ישראל כבר חודשים.
"בכל גיחה כשאנחנו ממריאים, אנחנו צריכים להיות הכי דרוכים שאנחנו יכולים. אין מקום לטעויות", סיפר סגן ת', קצין תכנון. זו הפעם החמישית מאז תחילת המלחמה שבה הם תוקפים בתימן, מדינה שלא הייתה על הכוונת הישראלית, ובחודשים האחרונים הפכה להיות אחת המטרות הבלעדיות של חיל האוויר.
"זו היערכות מורכבת אבל כבר ביצענו כזאת כמה וכמה פעמים בחיל האוויר. אנחנו יודעים לבצע את זה, התכוננו לזה גם לפני המלחמה", אמר רס"ן י', סגן מפקד טייסת 201 - והבהיר: "אנחנו יכולים לעשות את זה לא רק בתימן - גם במקומות אחרים".
בתקיפה שבה השתתפו 20 מטוסים של חיל האוויר, הותקפו בעזרת 50 חימושים את הנמלים ראס עיסא וחודיידה ברצועת החוף המערבית. במקביל, הותקפו גם תשתיות בתחנת הכוח היזאז המשמשת תשתית חשמל מרכזית עבור השלטון החות'י.
לדברי רב-סרן י', "תקפנו מטרות מאוד ערכיות בתימן. מצד אחד מטרות שפוגעות להם בכלכלה בצורה מאוד כואבת ומהצד השני, תקפנו מטרה ייחודית שמעידה על הקשר בין תימן לחמאס".
זו הייתה הפעם הראשונה שבה חיל האוויר תקפו בתימן במקביל לתקיפה של הקואליציה האמריקנית-בריטית. בזמן המבצע, נציג של פיקוד המרכז האמריקני נכח בתא התקיפה של חיל האוויר, כדי להבטיח תיאום מרבי בין הצבאות. תקיפת תחנת הכוח הסמוכה לצנעא הבירה, התרחשה בזמן הפגנת הענק נגד ישראל שנערכה במקום.
"יש מדינות רבות שמשתתפו באירוע הזה. זה נגמר בתיאום כזה או אחר. כאילו שאתה חוצה את ים סוף בתיאום עם מדינות העולם ורואה מטוסים כאלה ואחרים ומרגיש שהכול בשליטה", הוסיף סגן מפקד טייסת 201.
זו תקיפה מורכבת ורחוקה, בדרך ליעדים נאלצו לבצע תדלוק באוויר, באירועים מסוג זה נשמרת הדריכות הגבוהה עד שאחרון המטוסים חוזר לשטח הארץ. "ההיערכות כמובן לא מתחילה באותו יום, אלא הרבה זמן לפני. הצוות הטכני מגיע לכל פרט ופרט במטוס כדי לוודא שהוא הכי בטוח שאפשר", תיארה סרן ש', קצינה במערך הטכני. רס"ן ע', קצין טכני, הוסיף: "בסוף יש לנו מטרה אחת שמחולקת לשלושה יעדים - שהמטוס יגיע ליעדו, שהוא יפגע במטרה ושהצוותים יחזרו לארץ בשלום".
בסיומו של המבצע - הם חזרו הביתה. גאים על מה שעשו - ונכונים למשימות מורכבות הרבה יותר בהמשך. "התחושה היא תחושת גאווה. אתה נוחת בטייסת, מקבלים אותך במחיאות כפיים. אתה רואה שהחיילים מבינים מה עשינו כאן. הפושים קופצים, הטייסים מבינים מה הם עשו", תיאר רס"ן י'.
סגן מפקד הטייסת הדגיש: "אפשר לפתוח מפה ולמדוד עם סרגל. תימן יותר רחוקה מאיראן. עכשיו תעשה את המתמטיקה. בוא נגיד, אם הייתי יושב באיראן לא הייתי יושב רגוע. חיל האוויר מוכן לתקיפה באיראן עכשיו. אפשר לקפל את המצלמה ולצאת לדרך, ברמה הזאת".
"אין לנו גבול בעצם מבחינת היכולת. אומנם אנחנו מותחים את יכולות הפלטפורמה לקצה, מטוס הקרב נמצא בקצה היכולות שלו, והמתדלקים שמלווים אותנו עד לאזור נמצאים בקצה גבול היכולת שלהם", הוא סיכם. "ביחד, בשותפות הזאת, אנחנו מצליחים להגיע למקומות רחוקים. זה באמת מורכב אבל אין מניעה לעשות את המבצע הזה ככל שיידרש".