ד"ר אודי לוי, לשעבר ראש יחידת צלצל במוסד, העיד אתמול (חמישי) בפני ועדת החקירה האזרחית שב-2012 ראש הממשלה נתניהו לא התייעץ עם ראש המוסד לפני ההחלטה להכניס כסף לרצועת עזה.
ד"ר לוי סיפר שבמסגרת תפקידו בצלצל, היחידה הכלכלית של המוסד שאמונה על חקירת מקורות המימון של ארגוני טרור ומאבק בהם, הוא היה נפגש עם רה"מ באופן שוטף. "בכל פגישה אנחנו מדברים על איך פוגעים, מה עושים, על מה אנחנו ממליצים", אמר בעדותו בוועדת החקירה האזרחית לאסון 7.10. "ב-2012 אנחנו שומעים על ההחלטה לאפשר לקטארים לשקם את הרצועה ולהכניס לשם כסף ב-2012, רה"מ לא מגיב.
"פתאום אני שומע שהתקבלה ההחלטה", העיד ד"ר לוי. "אני שואל את ראש המוסד, 'תמיר (פרדו), מישהו שאל אותך, מישהו דיבר איתך?', הוא אומר לי, 'אף אחד לא דיבר איתי'. יש לנו הרי עמדה מאוד ברורה, שצריך לפגוע בחמאס כלכלית, איך זה יכול להיות? כל מי שדיברתי איתו בתוך הקהילייה אומר, 'אנחנו לא בסוד הדברים, אנחנו לא מאחורי הסיפור הזה של להכניס כסף לחמאס'".
את ועדת החקירה האזרחית לאירועי השבת השחורה הקימו ארגוני נפגעים ומחאה בחודש יולי, על רקע החשש שמא לא תקום ועדת חקירה ממלכתית, או שהיא תהיה כפופה לפוליטיקאים. השופטת בדימוס ורדה אלשיך עומדת בראשה, וחברים בה מפכ"ל המשטרה לשעבר שלמה אהרונישקי, תא"ל במיל' יהודית גריסרו, אלוף במיל' איל בן ראובן ורפי בן שטרית, אביו של סמ"ר אלרועי בן שטרית ז"ל, בלונאי במוצב נחל עוז שנפל בעת הגנה על הבסיס וראש עיריית בית שאן לשעבר.
השבוע גם העידה בה עמית ירושלמי, תצפיתנית ששירתה בבסיס נחל עוז, על הפעילות המוגברת של חמאס שראתה בגבול רצועת עזה בחודשים שקדמו לשבת השחורה. "שנתיים ישבנו שם. היינו בטוחות שמקשיבים לנו ועושים משהו עם המידע שלנו. בעקבות התוצאה אני מבינה שלא עשו עם זה כלום. מסתבר שלא הקשיבו לנו", אמרה.
גורמים בכירים במערכת הפוליטית העריכו השבוע שלא צפויה לקום ועדת חקירת ממלכתית עד סוף הקדנציה של הממשלה והכנסת הנוכחית, מכיוון שהקואליציה תרצה לשלוט בתהליך הקמת הוועדה, בבחירת האנשים שיכהנו בה והיעדים שלה.