גורם ביטחוני בכיר העביר מסר לדרג המדיני, לפיו אין מניעה לחזור וללחום במלוא העוצמה לאחר 42 ימי הפסקת אש במסגרת השלב הראשון של העסקה - כך פרסמנו אתמול (שישי) בערב ב"אולפן שישי". לדבריו, הציבור הישראלי אינו מודע למלוא היקף הפגיעה בחמאס, כאשר למעט סינוואר, כמעט כל הדרג הצבאי הבכיר של הארגון הושמד.
בעוד הצבא ממשיך ליזום ולדחוף פעולות התקפיות, כאשר הרמטכ"ל אישר לפיקוד הדרום פעולות נוספות, גוברת הדאגה למצבם של 115 החטופים הנותרים בידי חמאס. גורם ביטחוני בכיר ששוחח עם N12 אמר: "אם תרצו ללכת לעסקה חלקית - אין שום בעיה לחזור ולהילחם בכל הכוח אחרי 42 יום של החלק הראשון. הציבורי הישראלי לא מבין את גודל המכה שקיבל חמאס. חוץ מסינוואר, כמעט כל הדרג הצבאי מדף ועיסא, דרך המח"טים והמג"דים, כמעט לא קיים".
החזית הצפונית: חלון ההזדמנויות של חיזבאללה - והמסר הישראלי
גם היום, עשרה ימים אחרי צמד החיסולים בביירות ובטהראן - כוננות השיא לתגובה מצד איראן וחיזבאללה נשמרת. בינתיים בצפון, צה״ל פגע במשגר של חיזבאללה שנערך לבצע שיגור רקטות לשטח ישראל, כתגובה לחיסול שני מפקדי החמאס בצידון מוקדם יותר. החיסול בוצע באמצעות כטב"ם ונוהל על ידי צה״ל ושב״כ, ולפי דיווח בערוץ אל-ערביה, יעד התקיפה הוא סאמר אל-חאג' - אחראי הביטחון של חמאס במחנה הפליטים עין אל-חילווה שבדרום לבנון.
במקביל, ניתן להגיד כי אנחנו נמצאים עמוק בחלון ההזדמנויות של התגובה של חיזבאללה. כלומר, היא צפויה לקרות בוודאות מוחלטת - וייתכן שגם בקרוב. בישראל עוד מאמינים שאפשר להשפיע על אופן ועוצמת התקיפה של איראן וחיזבאללה, והמסר שמועבר הוא הרצינות בכוונתה של ישראל להנחית מהלומה כבדה אם יהיה דבר כזה. לצד זאת, אנו רואים את הכוחות האמריקנים שנפרסו ברחבי המזרח התיכון - כשצה״ל בכוננות שיא גם כן.
לפי שעה, במערכת הביטחון מדגישים כי על האזרחים לשמור על שגרה ככל האפשר, ואם יהיה שינוי - פיקוד העורף יידע את הציבור. בנוסף, הם מעריכים כי לא נכון לסגור לחלוטין את המדינה, זאת לנוכח עשרת הימים האחרונים שבהם הציבור נכנס ללחץ וגם הכלכלה נפגעה - הישג בפני עצמו לאויב עוד לפני שאפילו נורתה רקטה אחת.
הרמטכ״ל ביקר היום בפיקוד הצפון ואישר את התוכניות לתגובה הישראלית אם וכאשר נידרש לדבר. עם זאת, צריך לומר שתגובה ישראלית צריכה לבוא בהקשר ועם אסטרטגיה - אי אפשר שתקרה באימפולסיביות. גם אם רוצים לבצע פעולת מנע שתביא להסלמה צריך לתכנן זאת. הבעיה - בדרג המדיני עדיין לא התקבלה החלטה.