המשא ומתן לעסקת חטופים הגיע לימים מכריעים. עם זאת, גורמים שמעורבים ובקיאים במשא ומתן מזהירים מפני האפשרות שראש הממשלה בנימין נתניהו מונע את הבשלת המו"מ וגיבוש ההסכם הסופי, כך פרסמנו ב"אולפן שישי". "זה רגע האמת של החטופים", אמרו גורמים בכירים שבקיאים במו"מ, "אבל יש אצלנו מי שמעכב את העסקה".
"אפשר להגיע בתוך שבועיים להסכם ולהוציא את החטופים", מעריך גורם המעורה בפרטי המשא ומתן, "אבל ההתעקשות של ראש הממשלה על בניית מנגנון למניעת מעבר של חמושים היא 'עז' שתתקע את המו"מ לשבועות, ועד אז ייתכן שכבר לא יהיה את מי להחזיר". הגורם הוסיף שאפשר להחזיר בין 20 ל-30 חטופים בחיים, וזה במרחק נגיעה.
ראש הממשלה נתניהו מתעקש שייבנה מנגנון שיבטיח שלא יהיה מעבר של חמושים בחזרה אל צפון הרצועה. בטיוטות ההסכם נכתב שלא יהיה מעבר חמושים, אך נתניהו מעוניין ביצירת מנגנון שיאפשר לאכוף את הסעיף הזה.
גורמי המקצוע מזהירים בדיונים כי ייקח זמן רב לייצר מנגנון שכזה, ושבכל מקרה יהיו קשיים ביישומו בשל חוסר יכולת לפקח. בנוסף, חמאס עלול לדחות הסכם שיכלול מנגנון שכזה.
בנוסף, במהלך הדיונים גורמי הביטחון התריעו מפני אפשרות שהעסקה תידחה, ושחטופים נוספים יירצחו במהלך הלחימה. נתניהו באחת הישיבות דפק על השולחן ואמר: "אני ראש הממשלה ואני מחליט".
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "הטענה של 'גורם ביטחוני' עלום שם על הוספת עקרונות היא שקרית ומופרכת מיסודה. ראש הממשלה עמד - וממשיך לעמוד - על העמדות התקיפות בהתאם למתווה להשבת החטופים. חמאס הוא זה שמנסה לשנות את המתווה, וראש הממשלה מתנגד לכך בתוקף".
המחלוקת בתוך הממשלה - וביקור נתניהו בבית הלבן
בקבינט המדיני-ביטחוני, כמו גם בממשלה, יש רוב לאישור העסקה. עם זאת, בן גביר וסמוטריץ' עלולים לעזוב את הממשלה אם יאושר ההסכם - מה שיוביל לפירוקה.
ההערכה היא שנתניהו לא מעוניין להגיע לביקור בבית הלבן ולקונגרס בעוד כשבועיים אחרי שהעסקה אושרה, משום שזה יציב אותו בבעיה פוליטית. יכול להיות שהוא מעוניין להגיע לוושינגטון ושם לדון בפרטי העסקה באופן בלתי אמצעי.
בתוך כך, לשכת ראש הממשלה קיבלה אישור מהבית הלבן, ונתניהו ונשיא ארה"ב ביידן ייפגשו במהלך ביקור ראש הממשלה בוושינגטון. הצדדים מנסים לתאם מועד מדויק לפגישה, בהתאם ללוח הזמנים העמוס של ביידן. לפי ההערכה, הפגישה תיערך יום לפני או אחרי נאום נתניהו בקונגרס.
בשבוע הבא יצאו ראש המל"ל הנגבי והשר דרמר לשיחות עם מקביליהם בוושינגטון. מדובר בדיאלוג שנדחה בעקבות התקרית והזעם בבית הלבן על הסרטון שפרסם נתניהו ובו תקף את ביידן על עיכוב משלוחי הנשק. המשלחת צפויה לדבר גם על המצב באיראן, עסקת החטופים והנורמליזציה עם סעודיה.