מפקד אוגדה 99, תת-אלוף ברק חירם, שלח היום (שישי) איגרת לפקודיו שבה התייחס ללחימה בגזרות השונות. "ככל שעובר הזמן - העומס והשחיקה האישיים גוברים, אך לצד זה יש גם הצלחות מבצעיות ופגיעה באויב", כתב, יממה אחרי התחקיר שקבע כי התנהל באחריות באירוע בני הערובה בבית של פסי בבארי.
"השאיפה והרצון לחזור לשגרה ולחיים הקודמים שהיו לנו ברורים וטבעיים - אך לצערי אינני יכול להבטיח לכם ש'הנה זה בא'", הבהיר. "אנחנו בעיצומה של מלחמת קיום על עתיד ילדנו ועתיד המפעל הציוני כולו. קיוויניו להיות עם ככל העמים ולחיות חיים פשוטים ונורמלים, אז קיווינו".
חירם המשיך: "אלפי דורות מביטים בנו ושואלים - האם אתם ממשיכים לשאת את הלפיד? האם אתם נכנסים מתחת לאלונקה? תשובתנו ברורה: כן, ועד הסוף. אנחנו ממשיכים בכל הכוח. אנחנו ננצח!".
האיגרת נשלחה אחרי שאתמול צה"ל פרסם את מסקנות תחקיר הלחימה בקיבוץ בארי בשבת השחורה, שכלל התייחסות גם לאירוע בני הערובה בבית של פסי, עליו פיקד בין היתר תא"ל חירם. התחקיר קבע כי ההחלטה לירות פגז טנק לגג הבית, שגררה ביקורת רבה על חירם, התקבלה במשותף על ידי המפקדים מכלל ארגוני הביטחון. פגז הטנק, לפי התחקיר, כנראה לא היווה את סיבת המוות של בני הערובה.
מהתחקיר עולה כי אל מול הנסיבות המורכבות והקשות ששררו בשטח, המפקדים והכוחות שפעלו באירוע קיבלו החלטות מקצועיות ואחראיות, כשהם ממצים עד תום את מאמצי המשא ומתן. הכוח החליט לפרוץ אל הבית בניסיון להציל את בני הערובה רק אחרי שנשמעו קולות ירי משטח הבית, ואחרי שהמחבלים הודיעו על כוונתם להתאבד ולהרוג את בני הערובה.
אחרי אירוע בני הערובה הוטחה ביקורת על תא"ל חירם, שאישר את ירי פגז הטנק לעבר הבית. חירם מועמד לתפקיד מפקדת אוגדת עזה, והתחקיר מנקה את שמו ומסיר את המכשולים למינוי שלו.
באירוע הקשה בבית של פסי נהרגו 13 מ-15 בני הערובה. צוות התחקיר ציין כי בני הערובה שהוחזקו במבנה גילו תושייה רבה, ועשו מאמצים רבים כדי ליצור קשר עם כוחות הביטחון ולהכווין אותם. הצוות הציג בפני המשפחות השכולות את הערכתו לגבי נסיבות המוות של כל אזרח שנרצח במקום.