חילוקי דעות בצמרת: נשיא איראן החדש, מסעוד פזשכיאן, מנהל מאבק מול משמרות המהפכה האיראניים בניסיון למנוע פרוץ מלחמה כוללת עם ישראל - כך דווח היום (שישי) בטלגרף הבריטי. לפי הדיווח, קיים פיצול בצמרת השלטון האיראני באשר לאופן התגובה להתנקשות.
גנרלים בכירים במשמרות המהפכה דורשים תקיפה ישירה על מטרות צבאיות בישראל, תוך ניסיון להימנע מפגיעה באזרחים. לעומתם, פזשכיאן, שנבחר לאחרונה לנשיאות והנחשב למתון יחסית, מציע גישה זהירה יותר: תקיפת בסיסים חשאיים שמקושרים בראייתם לישראל במדינות שכנות לאיראן.
מקורבים לנשיא טוענים כי משמרות המהפכה מנסים לערער את מעמדו של פזשכיאן בדרישה לתגובה אגרסיבית יותר נגד ישראל. "פזשכיאן חושש שכל התקפה ישירה על ישראל תגרור תוצאות חמורות", אמר עוזר בכיר לנשיא בשיחה עם הטלגרף. "הוא ציין שהיינו ברי מזל שאיראן לא נגררה למלחמה כוללת עם ישראל בפעם הקודמת, ואולי גם לא הפעם", הוסיף העוזר, בהתייחסו לתקיפה האיראנית מה-13 באפריל, בה שוגרו מעל 300 כטב"מים וטילים לעבר ישראל.
הנשיא האיראני החדש הציע גם אפשרויות חלופיות, כגון חימוש חיזבאללה בנשק מתקדם יותר ומתן תמיכה איראנית מוגברת לארגון. כמו כן, פזשכיאן שקל אפשרות לתקוף יעדים הקשורים לפי הדיווח לישראל באזרבייג'ן או בכורדיסטן העיראקית, תוך מתן התראה מראש למדינות אלו.
מקורביו של פזשכיאן טוענים כי הוא מודע לכך שמשמרות המהפכה מעוניינים לגרור את המדינה למלחמה, אך הוא נחוש לעמוד בהבטחות שנתן במהלך מסע הבחירות שלו, שכללו הבטחת תנאי חיים שלווים לאזרחים והשבת מעמדה הבין-לאומי של איראן באמצעות דיפלומטיה ודיאלוג.
מנגד, גורם בכיר במשמרות המהפכה אמר בדיווח כי המפקדים מאמינים שפזשכיאן "פשוט דואג למעמדו, אבל מעטים במשמרות המהפכה מקשיבים לו". עם זאת, ההחלטה הסופית לגבי תגובת איראן נתונה בידי המנהיג העליון, עלי חמינאי, שכבר איים על ישראל ב"עונש חמור".
הדיווח חושף גם מאבקי כוח פנימיים באיראן, כאשר חלק ממקורביו של פזשכיאן מאמינים כי "ההזנחה באבטחתו של הנייה הייתה מכוונת כדי לגרור את מר פזשכיאן למלחמה". בנוסף, מתנהל משחק האשמות בתוך משמרות המהפכה, כאשר פלגים שונים מאשימים זה את זה בכשל האבטחתי שאפשר את ההתנקשות.