משרד המשפטים האמריקני הגיש הלילה (בין שלישי לרביעי) כתבי אישום נגד מנהיג חמאס ברצועה יחיא סינוואר ונגד פעילים נוספים בארגון הטרור בגין הטבח הנורא שביצעו המחבלים ב-7 באוקטובר, שבו נרצחו גם 43 אזרחים אמריקנים.

כתב האישום שהוגש לבית המשפט הפדרלי בניו יורק כולל 7 אישומים ובהם: רצח, קשירת קשר למתן תמיכה בארגון טרור זר, קשירת קשר לרצח אזרחים אמריקנים וקשירת קשר למימון טרור. בנוסף, גם חיזבאללה מואשם במתן תמיכה כספית וסיוע בנשק ואספקה ​​צבאית לחמאס.

שלושה מששת האנשים שהואשמו חוסלו במהלך המלחמה. התלונה הוגשה במקור בחודש פברואר, במטרה לנסות לעצור את איסמעיל הנייה ונאשמים נוספים. אלא שעד שזו אושרה - הנייה כבר חוסל. הבכירים הנוספים ששמותיהם צוינו בכתבי האישום לצד הנייה וסינוואר הם מרואן עיסא, סגנו של מוחמד דף שחוסל בחודש מרץ. חאלד משעל, הוותיק ביותר בארגון הטרור מאז חיסולו של הנייה. מוחמד דף, שחוסל בתקיפה אווירית בעזה בחודש יולי ועלי ברכה, שהיה אחראי על היחסים של חמאס עם חיזבאללה ואיראן.

צילום ממצלמת גוף של מחבלי חמאס
צילום ממצלמת גוף של מחבלי חמאס

לאחר הגשת כתב האישום לבית המשפט הפדרלי בניו יורק, אמר התובע הכללי מריק גרלנד כי "כתבי האישום שנחשפו היום הם רק חלק ממאמצינו לפגוע בכל היבט בפעילות הטרור של חמאס - ואלה לא יהיו הפעולות האחרונות שלנו".

גורמים בכירים במערכת המשפט האמריקנית מסרו כי ההאשמות נגד בכירי חמאס הן צעד משמעותי במאבק של ארה"ב בטרור הבין-לאומי. עם זאת, הם ציינו כי הסיכוי להביא את הנאשמים לדין בארה"ב נמוך, בהתחשב במיקומם הנוכחי ובצל המלחמה.

בישראל בירכו על המהלך האמריקני וגורם מדיני בכיר אמר כי "זהו צעד חשוב נוסף בבידוד הבין-לאומי של חמאס ובהגדרתו כארגון טרור רצחני". 

הצעד של ארה"ב מגיע ימים בודדים לאחר הרצח של החטוף הרש גולדברג-פולין בידי מחבלי חמאס בסוף השבוע. בהודעה שפרסם ביום ראשון בבוקר הנשיא ביידן, זמן קצר לאחר הודעת הוריו של הרש ז"ל, הוא הבטיח שמנהיגי חמאס ישלמו על פשעיהם.