שר הביטחון גלנט, ששוחח עם בכירים אמריקנים בימים האחרונים, הדגיש בפניהם כי האפשרות להסדרה בצפון חולפת. "הדרך היחידה שנותרה להחזרת תושבי הצפון לביתם - באמצעות פעולה צבאית", אמר אתמול (שני) לשליחו של ביידן, עמוס הוכשטיין. בארגון הטרור חיזבאללה מתייחסים בביטול לאפשרות של תמרון קרקע בלבנון, אבל האזרחים בכפרים שבגבול ממשיכים להתפנות מבתיהם. כך זה נראה בצד השני.
חוגים ממשלתיים בלבנון לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי: "חוששים מההסלמה"
- "הצבא הישראלי מגביר את קצב התקיפות בדרום לבנון ובבקעה".
- "גוברים המגעים שלנו כדי למנוע את התרחבות המלחמה וללחוץ על ישראל להפסיק את ההפרות והתוקפנות, שכוללת אזרחים ופרמדיקים".
- "ועדת החירום מקיימת יותר ישיבות ופועלת כדי להתמודד עם כל תרחיש עתידי, בעיקר בבתי החולים. היא דנה בסיוע אל מול הארגונים הבין-לאומי, בצל המצב הכלכלי הקשה, ומפני שיש מספר רב של עקורים".
- "לבנון דבקה בעמדתה נגד המלחמה ולא מתכוונת להיכנס אליה, אך ישראל מבצעת הפרות ותקיפות. על הקהילה הבין-לאומית לראות זאת ולדון בדרכים להרגעת המצב ולמניעת הסלמה. הפעולות הבין-לאומיות עדיין לא מספיקות כדי לשים סוף לתוקפנות הישראלית בעזה בדרום לבנון. אנחנו קוראים לנקוט צעדים רציניים להפסקת אש בהקדם האפשרי".
מקור פרלמנטרי מטעם חיזבאללה: "שוללים מלחמה כוללת"
- "למרות ההסלמה הישראלית והרחבת פעילותה בדרום לבנון ובבקעה, אנחנו עדיין שוללים את התרחיש של מלחמה כוללת, כי האויב לא יכול לנהל מלחמה נרחבת עם ההתנגדות".
- "הוא יעשה אלף חישובים לפני שהוא יכנס לתרחיש כזה ולכן, אנחנו רואים שהוא רק מפעיל לחץ ומגזים במילותיו. בכל מקרה, כפי שאמרנו בעבר שוב ושוב - אנחנו ערוכים לכל האפשרויות והתחזקנו".
יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי: "לבנון התרגלה לאיומים של ישראל"
- "אנחנו שוללים אפשרות של מתקפה קרקעית נרחבת בלבנון. האיום החוזר ונשנה של ישראל לשנות את המצב בצפון, מרמז שהיא תגביר את קצב הפעולות הצבאיות שיהפכו לאינטנסיביות ולנרחבות יותר, אך היא תעשה זאת מבלי לנסות לפלוש לשטחנו"
- "פלישה קרקעית עדיפה לנו מהפגזות הדדיות - האויב יודע שהוא ישלם מחיר כבד אם ינסה להתקדם על הקרקע".
- "ישראל לא תיכנס קרקעית, אלא אם כן היא תרצה לבצע מעשה טיפשי"
חבר הפרלמנט הלבנוני מטעם חיזבאללה חוסין אל-חאג' חסן: "ערוכים לכל תרחיש"
- "ישראל מאיימת וחיזבאללה נערך לכל תרחיש שצפוי. מי שמצפה שחיזבאללה יעצור את 'חזית התמיכה' לפני עצירת המלחמה בעזה, מהמר על מה שלא יקרה".
- "לא מסתמכים על מסרי הרגעה של אף גורם שליחים אמריקנים, אירופאים, ערבים והבין-לאומיים. תשובתנו ברורה - עצרו את המלחמה בעזה".
מקור דיפלומטי בביירות לעיתון אל-אנבאא' הכוויתי: "כל הסלמה עלולה להוביל לפיצוץ גדול יותר באזור"
- "המתיחות בין ישראל לחיזבאללה אינה חדשה, אך בחודשים האחרונים ניכרת הסלמה בטון של הצבא הישראלי וגוברות האמירות של בכירים ישראלים על נכונותם לעימות צבאי עם חיזבאללה, מה שמעורר חשש מהתפתחויות בגבול, במיוחד בצל תמיכת חיזבאללה בהתנגדות בעזה".
- "הרטוריקה הישראלית עשויה להיות חלק מלוחמה פסיכולוגית שמטרתה להרתיע את חיזבאללה מנקיטת צעדי הסלמה כלשהם בגבול. עם זאת, עדיין יש אפשרות לעימות צבאי של ממש, בגלל עוצמת ההתבטאויות המלוות בהרחבת מעגל התקיפות הישראליות, שעלולות להוציא את הדברים משליטה".
- "עמוס הוכשטיין ממלא תפקיד מרכזי וביקורו בישראל בעיתוי הזה, משקף את האינטרס של הממשל האמריקני למנוע הסלמה של המצב בין ישראל ללבנון, מה שעלול להוביל להסלמה אזורית רחבה יותר שתכלול גורמים נוספים באזור".
- "ארה"ב מבינה שכל מלחמה חדשה בין ישראל לחיזבאללה תהיה הרת אסון, לא רק במישור ההומניטרי והצבאי, אלא גם ביציבות האזורית".
- "הדאגה האמריקנית נובעת מחומרת המצב הנוכחי, שכן חיזבאללה מחזיק בארסנל צבאי גדול הכולל טילים מדויקים וארוכי טווח המסוגלים לפגוע ביעדים חיוניים בישראל. כל הסלמה ברטוריקה הצבאית, עלולה להביא לפרוץ מלחמה נרחבת שלא תוגבל רק לגבול, אלא עשויה לכלול התערבות של גורמים אזוריים אחרים. ניתן לפרש את הטון הגובר של הצבא הישראלי כניסיון להעברת מסרי אזהרה לחיזבאללה וגם כהפגנת כוח בחזית הפנימית".
- "לא ניתן לראות את המתיחות בין ישראל לחיזבאללה כמנותקת מעימותים אחרים באזור. כל הסלמה בחזית הלבנונית עלולה להוביל לפיצוץ גדול יותר באזור, מה שמגביר את חששותיה של וושינגטון, בעיקר בצל מורכבות המצב בזירה הבין-לאומיות וחוסר היציבות של הבריתות האזוריות. לכן, ארה"ב מנסה ככל שאפשר למנוע את התפרצותו של כל סכסוך בעת הנוכחית".
הלבנונים עוזבים את כפר עדייסה
- מקורות צבאיים אמרו לעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי: "משפחות שרוצות להעביר את חפציהן מבתיהן בדרום לבנון מודיעות לצבא ומבקשות את תמיכת אנשיו מחשש שיפגעו בהן, כפי שקרה לאחרונה בכפר עדייסה".
- "תושבים שהחזיקו מעמד במהלך החודשים האחרונים קיבלו החלטה לעזוב בצל ההסלמה בדרום לבנון, שמלווה באיומים ישראלים להרחיב את המלחמה".
- "רוב משפחות העקורים מנסות להעביר את מה שנשאר מחפציהן בכפרים דרום לבנון, בגלל התחושה הגוברת שהמלחמה תתרחב. זה הפך כמעט בלתי אפשרי להישאר בבתים כמו שהם, בעיקר מאז שכפרים שלמים נהרסו כתוצאה מהתקיפות הישראליות".
- יותר מ-113 אלף תושבים בדרום לבנון התפנו מבתיהם מתחילת הלחימה, נכון ל-6 בספטמבר, לעומת 102 אלף תושבים עד ל-8 באוגוסט.