חמאס פרסם הערב (שני) הצהרה נוספת, אחרי שהאשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו בהצבת מכשולים במשא ומתן, והזהיר מ"החזרת המו"מ לנקודת האפס". ארגון הטרור מסר כי "לנוכח הפעולות הצבאיות של ישראל בעזה, ראש הלשכה המדינית איסמאעיל הנייה שוחח עם המתווכים, והתריע בפניהם כי הדבר יחזיר את תהליך המשא ומתן לנקודת ההתחלה. האחריות על הקריסה הפוטנציאלית של המשא ומתן היא על ישראל".
בהודעה הקודמת שפרסם ארגון הטרור, סמוך לשעה 19:00, נאמר כי "נתניהו מציב יותר מכשולים בפני המשא ומתן ומסלים את תוקפנותו כדי לסכל את כל המאמצים להגיע הסכם. אנחנו קוראים למתווכות להתערב, להפעיל לחץ".
במקביל, דובר הבית הלבן לענייני ביטחון לאומי ג'ון קירבי התייחס למגעים לעסקת חטופים, ואמר: "עובדים על זה קשה ויש עדיין פערים, אבל לא היינו שולחים צוות לאזור אם לא היינו חושבים שיש לזה סיכוי".
אחרי הודעת "הקווים האדומים" של נתניהו שגררה ביקורת במערכת הביטחון ובצוות המשא ומתן, גורמים ישראלים מדווחים על התקדמות משמעותית בשיחות של ראש השב"כ והמשלחת הביטחונית בקהיר מול המצרים בסוגיית פתיחתו מחדש של מעבר רפיח ומניעת הברחת נשק לחמאס אם וכאשר תסתיים המלחמה. בין היתר, עלה בדיונים שעם התקדמות בעסקת החטופים והפסקת האש - תתאפשר הפעלה מחודשת של מעבר רפיח בלי נוכחות אנשי חמאס ובלי דגל הרשות הפלסטינית, ולישראל תהיה זכות וטו על רשימת המפעילים של המעבר.
הערב פרסמנו ב"המהדורה המרכזית" כי הודעת נתניהו אתמול יצאה כשבכירי מערכת הביטחון ממתינים לו בחדר. הם לא ידעו על ההודעה ולאט-לאט, במהלך הדיון, העוזרים החלו להכניס להם פתקים אל תוך הישיבה. אף אחד מהם לא פנה לנתניהו ושאל אותו למה הוציא את ההודעה הזאת עוד לפני הדיון. גורמי המקצוע טוענים כי לא היה בזה טעם, וכי הם מנסים להביא את העסקה הכי טובה שאפשר בהינתן התנאים הפוליטיים.
מוקדם יותר הערב נפגש שר הביטחון יואב גלנט עם משפחות חטופים המוחזקים בשבי חמאס בעזה, ובתשובה לשאלות בני המשפחות באשר למאמצים הנעשים ליצירת התנאים להשבת החטופים הדגיש את מחויבותה של מערכת הביטחון לנצל את ההזדמנות שנוצרה להגעה להסדר.
"מערכת הביטחון על כלל גופיה רואה בהשבת החטופים יעד מרכזי שיש להתקדם להשגתו, ועלינו לעשות הכול על מנת לממש את ההזדמנות שנוצרה כרגע", אמר גלנט.
"הלחץ הצבאי יצר את התנאים שמאפשרים להתקדם לעסקה", הוסיף גלנט, ובביקורת מרומזת על דברי נתניהו הבהיר כי "מערכת הביטחון תדע גם לעצור וגם לחזור להילחם בכל מקום בעזה, ככל שיידרש. עלינו לנצל את הלחץ הצבאי כדי להניע את העסקה ולא להחמיץ אותה".