שר הביטחון נפגש עם משפחות התצפיתניות החטופות, והבהיר, כך לפי מקורות: יש חשיבות למצות את המהלכים בימים הקרובים - לפני נסיעתו של ראש הממשלה לוושינגטון. כפי שפרסמנו לראשונה אמש (שני) ב"מהדורה המרכזית", טען יואב גלנט לפני המשפחות: "כשלא הייתה היתכנות לעסקה אמרתי לכם. עכשיו יש, אז הנה אני אומר: זה הכי קרוב שיש אי-פעם".
"יש תמימות דעים מוחלטת במערכת הביטחון: "צה"ל, שב"כ והמוסד - שאין שום מכשול ביטחוני לעסקה שהוא בלתי עביר מבחינתנו", הוסיף השר בפגישה.
לפי אותם מקורות שמעורים בנאמר בפגישה, המשפחות דרשו לדעת אם נתניהו מטרפד את העסקה. בתגובה הבהיר גלנט: "כדאי לקבוע פגישה עם ראש הממשלה עוד לפני שהוא נוסע לארה"ב - הוא זה שמחליט". לדברי השר, מיצוי המהלכים אחרי חזרת נתניהו מוושינגטון - "יהיה הרבה יותר קשה ומורכב".
בהמשך, משפחות התצפיתניות שנחטפו פנו לגל הירש, שנכח גם הוא בפגישה: "תפסיק למרוח אותנו. כמה זמן עוד נהיה בתחושה שזה עומד לקרות ואז זה יתפוצץ לנו בפנים? הכי קל לפוצץ עסקה, הכי קשה לעשות אותה. אם אתה מחפש למצוא סיבה למה לא - נמצא לך בקלות".
מוקדם יותר אתמול פרסמנו במהדורה המוקדמת את הדיון הדרמטי והסוער שלשום אצל ראש הממשלה, בסוגיית העסקה לשחרור חטופים. מערכת הביטחון כולה סבורה: יש הזדמנות לעסקה שלא בטוח תחזור. לפי גורם שבקיא בפרטים, נערך דיון עמוק ורציני בפרטים הביטחוניים ובשאלה כיצד פותרים את הסוגיות שנמצאות במחלוקת בנושא מעבר רפיח, ציר פילדלפי וחזרת החמושים לצפון הרצועה.
ביום שבת, סוכנות הידיעות רויטרס ציטטה שני גורמים מצרים שאמרו כי "המגעים לעסקת חטופים הוקפאו". לפי אותם מקורות, השיחות הושהו "עד שישראל תפגין רצינות".
שלשום אמר בכיר בחמאס ל-AFP כי "הוחלט לעצור את שיחות המשא ומתן", אך זמן קצר לאחר מכן הכחיש זאת חבר הלשכה המדינית של חמאס, עיזת א-רשק: "מה שפורסם חסר בסיס". בנוסף, הוא האשים את ישראל כי "אחת ממטרותיה היא לחסום את הדרך להשגת הסכם להפסקת התוקפנות".
מלשכת שר הביטחון נמסר בתגובה: "גלנט נפגש מדי שבוע עם מספר מצומצם של משפחות כדי לקיים שיחה פתוחה וכנה. לא נתייחס לתוכן השיחות, ואנו מצרים על הדלפות מהן".
גורם מדיני, מטעם לשכת ראש הממשלה, מסר בתגובה: "כדי להביא לשחרור החטופים יש להגביר את הלחץ על יחיא סינוואר, ולא על נתניהו. תצא משלחת ישראלית למו"מ בימים הקרובים, ישראל נמצאת בקשר עם המתווכות. יומיים אחרי אירועי שבת, גישת ראש הממשלה של לחץ צבאי ועמידה תקיפה במו"מ מקדמת את שני היעדים: גם השבת החטופים וגם השגת שאר מטרות המלחמה. עכשיו זה הזמן להגביר את הלחץ הצבאי, כי זה מה שיאפשר להחזיר יותר חטופים חיים במחיר שלא מסכן את מדינת ישראל".