על רקע המתיחות לקראת התגובה של איראן וחיזבאללה, בנפרד וביחד, נמשך המאמץ של ארה"ב לרסן את התקיפה. הערב (שלישי) דיווחנו ב"מהדורה המרכזית" על הסיבות לעיכוב בתגובה, שכוללות בין השאר פריסת כוחות של ארה"ב, איום בסנקציות כלכליות, ורכבת אווירית של בכירים אמריקנים שיגיעו לאזור. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר הערב כי הוא מצפה שאיראן לא תתקוף את ישראל אם תושג הפסקת אש.
"זו הציפייה שלי", אמר ביידן בשיחה עם עיתונאים לאחר שהגיע לניו אורלינס. תגובתו באה לאחר שרויטרס, שציטט שלושה בכירים איראנים, דיווח כי רק הסכם הפסקת אש הנובע משיחות, ימנע את איראן מנקמה ישירה נגד ישראל.
ייתכן שהתקיפה מתעכבת בשל חילוקי דעות בין איראן וחיזבאללה בנושא התיאום. בשל כך, ייתכן שארגון הטרור חיזבאללה יפעל לבדו, במנותק מאיראן. ובכל זאת - בישראל נערכים גם לתרחיש מחמיר של ירי משתי הזירות במקביל.
הערב דווח ברויטרס כי איראן מנסה לקשור בין התקיפה הצפויה ובין שיחות המו"מ, ולפי בכירים איראנים שצוטטו, איראן תדחה את התקיפה אם יהיה הסכם שיכלול הפסקת אש בעזה, ותתקוף ישירות אם יהיה כישלון בשיחות. מהדיווח ברויטרס לא ברור אם זו העמדה הרשמית של איראן, וכחלק מזה, עדיין לא ידוע אם הפסגה בעניין העסקה תשפיע על תגובת איראן וחיזבאללה.
כאמור, לישראל אין מידע על מועד הפעולה, ובמערכת הביטחון נערכים לכל אפשרות כדי למנוע הפתעה. כחלק מההיערכות, חיל האוויר מגביר את המאמץ המודיעיני בכלל, ואת פעילותו נגד חיזבאללה בלבנון בפרט. צה"ל אישר הערב כי חיסל מחבלים מ"חזית הדרום" של חיזבאללה, ובשעות הבוקר פרסם דובר צה"ל תיעוד של יירוט כטב"ם מלבנון.
בנוגע לחיזבאללה, יש רמיזות שההמתנה קשורה דווקא לסיבה מבצעית. יש מי שטוען בלבנון שעדיין לא נבחר היעד לתקיפה, ולמרות ההערכות שהתגובה תהיה נרחבת, ייתכן שהיא תהיה דווקא "כירורגית" ומדויקת. חבר פרלמנט לבנוני מטעם חיזבאללה, למשל, אמר הבוקר כי "התגובה תגיע והיא בלתי נמנעת". לדבריו, "השיח על כך שהוחלט לדחות אותה עד לאחר סבב המו"מ בחמישי הוא שטות חסרת ערך". על ההמתנה, אמר: "התגובה נמצאת באחריות ההנהגה בשטח, ובידה לבחור את היעד ואת העיתוי. התגובה תבוא, ישראל חיה תחת פחד וחשש מפני שיבוש שגרת החיים".