צוות המשא ומתן מבקש להביא לאישור מתווה סופי, עמדה מעודכנת ורשמית שכוללת את הדרישות החדשות שהעלה ראש הממשלה בנימין נתניהו. אם העמדה הזו תאושר - היא תועבר למתווכות, קטאר ומצרים - ובהמשך לחמאס.
הגורמים האמונים על המגעים לעסקה, הביאו שני נוסחים חדשים בנוגע לסעיפים הרלוונטיים: גם לגבי חזרת החמושים לצפון הרצועה וגם לגבי ציר פילדלפי ומעבר רפיח. בכיר ישראלי אמר ל-N12 כי אם העמדה החדשה תאושר, היא תאפשר את הוצאת המשא ומתן מהקיפאון.
כשיהיה מסמך רשמי ועמדה רשמית מעודכנת, כזו ששונה מהעמדה שהוגשה למתווכות ב-27 במאי, יהיה אפשר להעביר את המסמך לחמאס. לדברי הבכיר הישראלי, אז גם תצא משלחת להתחיל לעבוד על הפרטים ולקדם את המשא ומתן. בצוות המשא ומתן אמרו שיידרשו שבועות לעבוד על הפרטים.
בשיחות סגורות בשבוע האחרון נתניהו אמר כי "אנחנו מתקרבים להשגת היעד של העסקה, המרחק מצטמצם. אם נהלום חזק יותר ברמה הצבאית, נצליח להבשיל עסקה. חמאס מתחיל להיסדק".
במערכת הביטחון סבורים שאנחנו בנקודת הכרעה, אבל הזמן לא בהכרח יעבוד לטובת ישראל. לדבריהם, צריך לנצל עכשיו את שעת הכושר. ביממה הקרובה, ככל הנראה לפני יציאת ראש הממשלה לוושינגטון, תהיה עמדה כתובה ומעודכנת - שתועבר לידי המתווכות.
ראש המוסד דדי ברנע לא ייצא בימים הקרובים לשיחות בדוחה, ועדיין לא נקבע מועד ליציאתו. ישנן שתי סוגיות שטרם נפתרו: במתווה הקיים אין התייחסות למנגנון שימנע חזרת חמושים לצפון רצועת עזה. אין התייחסות גם לשהיית צה"ל בציר פילדלפי.
בינתיים, ראש השב"כ רונן בר נפגש בימים האחרונים עם בכירים מצרים ואמריקנים. זאת, במטרה לנסח נספח למתווה, בניסיון לפתור את הסוגיות הרגישות. גורמים בקבינט המדיני-ביטחוני אמרו שנתניהו מנהל קרב השהיה שעלול לסכן את העסקה.