ראש השב"כ רונן בר וראש המוסד דדי ברנע נחתו הערב (חמישי) בקהיר לסבב שיחות נוסף עם גורמים מצרים. זאת, כדי לנסות להגיע להסכמות מול המצרים על ציר פילדלפי ומעבר רפיח.
השיחות בקהיר נערכות לפני הפסגה המתוכננת שם ביום ראשון. עד אז הצוותים הישראלים יעבדו מול המתווכות כדי לראות אם ניתן לצמצם את הפערים. במקביל, ארה"ב והמתווכות מפעילות לחץ גדול מאוד על חמאס בניסיון להביא אותו לשולחן הדיונים ביום ראשון.
גורמים מצרים אמרו לוול סטריט ג'ורנל כי מובילי המשא ומתן בצד הישראלי הציעו לאחרונה להקים שמונה מגדלי תצפית לאורך ציר פילדלפי. ארה"ב ניסתה להציע ויתורים שבמסגרתם יוצבו שני מגדלים בלבד, אך מצרים דחתה את שתי ההצעות בטענה שכל מגדל פיקוח מאפשר לצה"ל נוכחות וגישה קבועה לשם. לפי הדיווח, מצרים גם מבקשת ערבויות מצד ארה"ב, שלפיהן אם ישראל תעזוב את פילדלפי בשלב הראשון של העסקה, היא לא תחזור לשם בשלבים המאוחרים יותר - אם זו תקרוס.
בינתיים, סוכנות הידיעות רויטרס ציטטה גורמים בחמאס ודיפלומטים מערביים שהתייחסו למשא ומתן לעסקת חטופים. לפי רויטרס, הם אמרו כי הדרישה של ישראל לנוכחות של צה"ל בציר פילדלפי ובפרוזדור נצרים מעכבת הגעה לעסקת חטופים ולהפסקת אש.
שני בכירים בחמאס אמרו לרויטרס כי תוכנית הגישור של ארה"ב "לא כוללת הפסקת אש קבועה". לפי אחד הגורמים, שמקורב לשיחות, חלק מהמתווכות וחמאס ראו בכך "חזרה של ישראל מהתחייבות קודמת לסגת מנצרים ולאפשר תנועה חופשית ברצועת עזה".
דיפלומט מערבי התייחס לדרישות האחרונות של ישראל בשיחות בהובלת ארה"ב. הוא אמר שנראה כי "ארה"ב קיבלה את השינויים שהציע נתניהו, כולל על המשך ההיערכות הצבאית הישראלית בשני הצירים".