מבצע חיסוני הפוליו בעזה נמשך גם היום (שישי), בניסיון לחסן מאות אלפי ילדים עד לאמצע השבוע הבא. גורמי הבריאות מגדירים את מבצע החיסונים עד כה כ"הצלחה בלתי צפויה", כשמשפחות רבות הגיעו לאזורים המיועדים לקבלת החיסון. מחר צפויים הצוותים הרפואיים לעבור לצפון הרצועה, לשלב האחרון של המבצע. 

אזרחים עזתים עומדים בתור לחיסוני פוליו (צילום: Reuters)
אזרחים עזתים עומדים בתור לחיסוני פוליו | צילום: Reuters

מבצע החיסונים נערך בתיאום עם צה"ל, שהפסיק באופן מוגבל את הפעילות באזורי ההתחסנות. עם זאת, במהלך הלילה שבין רביעי לחמישי, מסוקי קרב של חיל האוויר תקפו מחבלים שפעלו במתחם פיקוד ושליטה של ארגוני הטרור ברצועה, במרחב ההומניטרי בדיר אל-בלח.

"מתחם הפיקוד והשליטה שימש את המחבלים כתשתית טרור ממנה תוכננו והוצאו פעולות טרור נגד כוחות צה״ל ומדינת ישראל", הבהיר דובר צה"ל. "התקיפה בוצעה להסרת איום מיידי". לדברי הצבא, לפני התקיפה ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק, חוזי מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף. 

הפלסטינים טענו שארבעה בני אדם נהרגו באותה התקיפה. עדי ראיה סיפרו שהותקף אזור בחצר בית חולים, שם בוצעו חלק מהחיסונים.

אזרחים עזתים עומדים בתור לחיסוני פוליו (צילום: Reuters)
אזרחים עזתים עומדים בתור לחיסוני פוליו | צילום: Reuters
מבצע חיסוני הפוליו בעזה (צילום: Reuters)
מבצע חיסוני הפוליו בעזה | צילום: Reuters

התפרצות הנגיף בעזה

מבצע חיסוני הפוליו החל ביום ראשון, בניסיון לחסן יותר מ-600 אלף ילדים ב-9 ימים. זאת, אחרי שבזמן המלחמה דווח על מקרה הפוליו הראשון בעזה מזה 25 שנה, כשילד בן 10 חודשים נדבק בנגיף, שהשאיר אותו משותק ברגלו. 

לפי ארגון הבריאות העולמי, נוכחות של מקרה שיתוק מצביעה על כך שיכולים להיות מאות נוספים של בני אדם שנדבקו, אך אינם מראים תסמינים. מרבית האנשים שנדבקו בפוליו לא יחוו תסמינים, ואלה שכו יחלימו תוך שבוע או יותר. עם זאת, לשיתוק שנגרם אין תרופה, והמחלה עלולה להיות קטלנית אם השיתוק משפיע על שרירי הנשימה. 

מבצע החיסונים בעזה נפתח במרכז הרצועה. הצוותים הרפואיים המשיכו לדרומה ומחר צפוי המבצע לעבור לשלב האחרון שלו - חיסוני ילדים בצפון הרצועה.