מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף רסאן עליאן נסע היום (רביעי) למצרים כדי להיפגש עם מקביליו בניסיון לשכנע את מצרים לאפשר העברה מחדש של סיוע הומניטרי לעזה לאחר כיבוש ישראלי של מעבר רפיח. המצרים הבהירו שלא יחדשו את העברת הסיוע כל עוד מעבר רפיח סגור - אך בישראל הבעיה היא שבישראל טרם התקבלה ההחלטה מי ישלוט במעבר, ועדיין מתנהלים דיונים בנושא.
במערכת הביטחון חוששים שאם השליטה תישאר בידי צה"ל הדבר יוביל למצב של ממשל צבאי ישראלי כי ישראל שולטת בכל המעברים. בין השאר, החשש בישראל הוא מפני הלחץ המצרי שגורם לכך שבפועל מועבר הרבה פחות סיוע הומניטרי - המצרים העבירו עד כה 350 משאיות מידי יום, ועתה ישראל מצליחה, אחרי מאמצים רבים, להעביר 200 משאיות ביום בלבד.
הצניחה הדרמטית בנפח הסיוע עלולה להוביל, כך על פי החשש הכבד בישראל, לזירוז של הוצאת צווים על ידי בית הדין הגבוה לצדק בהאג - מה שעשוי לסבך את ישראל ולהביא למתן צווים הדורשים את הפסקת המלחמה בעזה באופן מיידי.
מצרים הצטרפה לתביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בבית הדין הבין-לאומי בהאג. קהיר העבירה מסרים שתצטרך להסלים את המהלכים שתנקוט אם המצב ברפיח לא ייפתר או באם תורחב שם הפעולה הצבאית. משרד החוץ המצרי מסר לפני יומיים כי "נתמוך בתביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בהאג, לנוכח ההחמרה והיקף ההתקפות הישראליות נגד אזרחים פלסטינים ברצועת עזה", נכתב בהודעה. "הרס תשתיות ברצועה ודחיפת הפלסטינים לעקירה מחוץ לאדמתם, מה שהוביל למשבר הומניטרי חסר תקדים".
שר החוץ המצרי סאמח שוכרי הביע אז חשש מ"פגיעה עצומה" באזרחים בעזה והביע את התנגדותו לכניסת צה"ל לרפיח. "קוראים להגיע להפסקת אש ולשחרור חטופים ואסירים, למרות שסבב המשא ומתן לא הוביל לכך", אמר. "יש להגיע להפסקת אש כדי לעצור את המשבר שההשלכות שלו הובילו להרחבת המלחמה באזור. יש לכך השלכות שליליות על הביטחון והיציבות באזור".