הפרסום של העיתון הבריטי, שלפיו חיזבאללה משתמש בנמל התעופה רפיק אל-חרירי בביירות לאחסון כמות גדולה של נשק איראני, לרבות טילים ומטעני נפץ - עורר סערה בלבנון. שר התחבורה הלבנוני הכחיש את הדברים כבר אמש ואיים בתביעה נגד העיתון. הוא לא הסתפק בכך וקיים היום (שני) סיור לאנשי תקשורת ודיפלומטים - בניסיון להשפיע על השיח הציבורי.

אולם, על פי דיווחים בתקשורת הערבית - נראה שגם הסיור הזה לא עבר חלק. ערוץ אל-חדת' הסעודי דיווח ממקורותיו שהסיקור התקשורתי בנמל התעופה בביירות הופסק, לאחר שנמנע מהם להיכנס למרכז שינוע המטענים האווירי - והוחלט לסיים אותו מוקדם מהצפוי.

נמל התעופה רפיק אל-חרירי בביירות (צילום: AP)
נמל התעופה רפיק אל-חרירי בביירות | צילום: AP

שר ההסברה הלבנוני זיאד אל-מכארי אמר לפני כן לאנשי התקשורת והדיפלומטים שהגיעו למקום: "לא ייתכן שחיזבאללה יאחסן טילים במקום שאליו נכנסים שגרירים מהעולם. יש אבסורד ברור בכתבה, אבל אנחנו חוששים שהעניין ישפיע לרעה על העונה ועל חייהם של הלבנונים. אנחנו מאמינים שכל זה חלק מלוחמה פסיכולוגית".

אבראהים אל-אמין, העורך של עיתון אל-אח'באר הלבנוני שנחשב לשופר של חיזבאללה, כתב במאמר שפורסם הבוקר: "ההתנגדות רואה בכל פעולה צבאית משמעותית של האויב - הכרזת מלחמה כוללת. במילון ההתנגדות אין יותר 'תגובה לתקיפה' או 'ימי לחימה' אלא יש מלחמה פתוחה".

כרזות של נסראללה שהוסרו מלבנון
"עלולה להיפתח מלחמה נרחבת"

"אם ישראל תצא להרפתקה צבאית רחבה בלבנון - תהפוך לבנון מחזית של תמיכה בעזה לחזית של שחרור", הוא הוסיף. "לחזיתות אלו יש כלים משלהן, כולל ההחלטה לפלוש לגליל, לשלוט במרכזים צבאיים או לשחרר כפרים לבנוניים או פלסטינים".

מנהיג העדה הדרוזית בלבנון וליד ג'ונבלאט יצא נגד הפרסום: "הטלגרף וכמה אתרים בלבנון מקדמים מלחמה ואומרים שנמל התעופה בביירות הפך למחסן של נשק וטילים. זה מביש ומסוכן. יש כמה עיתונים בלבנון ומחוצה לה שרוצים מלחמה".

תקיפה בדרום לבנון (צילום: AFP)
"חוששים לפגיעה בתיירות", לבנון | צילום: AFP

מקור לבנוני שצוטט בעיתון א-דיאר טען כי הדיווח נועד "לפגוע בנמל התעופה של ביירות והוא עלול להיות שער לפתיחת מלחמה רחבת היקף בלבנון". הוא המשיך: "באותו הזמן מופעל לחץ משמעותי על חיזבאללה להשפיע על חמאס ולגרום לו להסכים להצעה להפסקת אש ללא תיקונים. אם יסרב, מאיימים במלחמה נרחבת".

הפרשן הלבנוני ח'ליל נסראללה, שמקורב לחיזבאללה, טען כי "נמל התעופה ע"ש רפיק אל-חרירי כנגד נתב"ג. זוהי משוואה ברורה שיצרה ההתנגדות ב-2010. הקמפיין נגד נמל התעופה דומה לקמפיינים קודמים בשנים האחרונות שחופפים לתחילת עונת התיירות".

בהתייחסו למלחמת לבנון השנייה, הוסיף כי "כשהישראלים תקפו את מסלולי ההמראה של נמל התעופה רפיק אל-חרירי ב-2006 הם פגעו בו כדי לשבש אותו ולהפעיל לחץ על הלבנונים כחלק מהמצור האווירי על לבנון. הישראלים לא צריכים תירוץ, מה שמגן על נמל התעופה של ביירות הם טילי ההתנגדות".