סוכנות הידיעות AP פרסמה תחקיר ולפיו נרשמה ירידה דרמטית במספר הילדים והנשים שנהרגים במלחמה בעזה. לפי הדיווח, הסיבות לכך הן צמצום הפעילות של צה"ל ברצועה, והליך בירור נוסף של פערים ברישום הפלסטיני הרשמי.

פגמים התגלו בניהול הרישום הפלסטיני, כך לפי AP. בין היתר, בשל העובדה שהחל מדצמבר, משרד הבריאות הפלסטיני קרס ולכן החל לרשום מקרי מוות חדשים בהסתמך על "דיווחים בתקשורת" שקשה לאמת.

כך למשל, במרץ נספרו 511 הרוגים פעמיים, ומקרי מוות רבים דווחו בידי משפחות, וגורמים לא רשמיים-רפואיים. בדיווח צוטט חוקר ממכון וושינגטון, שטען שמהצלבת נתונים שונים די ברור שהדיווחים הפלסטיניים היו לא מדויקים.

בניין שהופצץ בעזה (צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90)
"ירידה במספר הבניינים שניזוקו", עזה, ארכיון | צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90

לפי הדיווחים של משרד הבריאות הפלסטיני, נכון ל-30 אפריל, נהרגו 34,622 איש במלחמה. AP טענו שניתן לאמת את מותם של 22,961 איש - שזוהו במלואם בידי הרשויות הפלסטיניות - עם שמות, מגדר, גילאים ומספרי זיהוי.

במשרד הבריאות הפלסטיני טענו שהנתונים המלאים של 9,940 מההרוגים - 29% מסך אותו דוח - לא נרשמו כיוון שהם לא זוהו. מניתוח הרישום של ההרוגים שזוהו עולה כי ישנה ירידה מתמשכת בשיעור הכללי של נשים וילדים שנהרגו: מ-64% בסוף אוקטובר, ל-62% בתחילת ינואר, ל-57% עד סוף מרץ, ל-54 % עד סוף אפריל.

ירידה בכמות הפצצות, פחות פגיעה באזרחים

לפי הדיווח, בתקופה האחרונה בשל צמצום עוצמת הלחימה מניין ההרוגים ממשיך לעלות בקצב איטי יותר ופחות אזרחים מעורבים. כך למשל, בחודש אוקטובר מספר האזרחים בקרב ההרוגים היה גבוה מ-60%, ובחודש אפריל מתחת ל-40%.

נוסף על כך, ציינו בסוכנות הידיעות שחלה ירידה בכמות ההפצצות הישראליות. מומחה למיפוי לוויינים מאוניברסיטת סיטי בניו יורק, שצוטט בדיווח, טען כי לפי צילומים אחרונים מהרצועה - החל מינואר חלה ירידה חדה בנזק למבנים בעזה.