בצה"ל נערכות בדיקות על מנת להבין מה היה נתיב הכניסה המדויק של הכטב"ם שחדר אתמול (שני) לעומק ישראל והתפוצץ במרחב ארבל שבגליל התחתון.
חלק מהכטב"מים בנויים כך שתהיה להם חתימת מכ"ם נמוכה ונתיב הטיסה שלהם נמוך ואיטי, דבר שמקשה לאתר אותם בזמן. בצה"ל נוקטים בפעולות רבות כדי להתגבר על הקושי, כמו פריסה של מכ"מים ושדרוג המערכות.
תקיפת צה"ל בפאתי העיירה ג'אזיה, סמוך לצידון, יצאה לפועל כתגובה על נפילת כלי הטיס בגליל התחתון ולא כפעולה יזומה, זאת מכיוון שבישראל מנסים שלא להחריף את העימות בגזרה הצפונית. לכן, צה"ל בוחר בזהירות את מטרותיו - גם כדי לא לחשוף את יכולותיו המודיעיניות וגם כדי לא להדליק את השטח יותר ממה שהוא כבר בוער.
היעד בעומק לבנון הותקף כחלק מניצול הזדמנות של ישראל לפגוע בחיזבאללה באופן קשה יותר מהרגיל. על אף שבמקרה הזה לא מדובר בפעולה יזומה, ישראל כן יזמה ותקפה במקומות רגישים מאוד לחיזבאללה בחודשים האחרונים.
למרות הפעולות הרבות שנוקט צה"ל, עדיין יהיו כטב"מים שלא יאותרו בזמן, כמו הכטב"ם שחדר ממזרח והתפוצץ בבית ספר באילת, וכמו שניים נוספים לפחות ששוגרו מלבנון ונפלו בצפון הארץ.
ניצן פלג, ראש המועצה האזורית הגליל התחתון, התייחס אתמול לנפילת הכטב"ם סמוך למושב ארבל: "היה פיצוץ גדול סמוך מאוד ליישוב ולגני הילדים. לשמחתנו האירוע טופל במהירות והילדים נכנסו לממ"דים. לא הייתה אזעקה, שזה מאוד מטריד והתושבים מאוד מודאגים, אבל המועצה האזורית הגליל התחתון לא מנותקת מהאירועים. אנחנו ערוכים ומוכנים לכל תרחיש".
בצה"ל הגדירו את יעדי התקיפה בעומק לבנון כ"מחסני אמצעי לחימה", אך בלבנון ישנן גרסאות סותרות באשר למה שהתפוצץ. יש מי שטוענים כי מדובר במחסן של גנרטורים, ובמקומות אחרים מדווחים שמדובר במפעל לייצור רקטות. לפי הדיווחים, יותר מ-13 נפצעו בתקיפה הזו.