הדיון על דוחות הביקורת למלחמה: מבקר המדינה מתניהו אנגלמן והרמטכ"ל הרצי הלוי נפגשו היום (רביעי) בקריה בתל אביב. בהודעה משותפת נמסר: "הפגישה התקיימה ברוח טובה מתוך רצון משותף לפעול מבלי לפגוע בלחימה. לשם כך יתקיים שיח בין דרגי העבודה, ולאחריו השניים ישוחחו בשנית".
השניים החליטו להקים צוותים ורק אז תתקיים פגישה נוספת. כעת ההערכה היא שבעקבות הפגישה בין המבקר לרמטכ"ל, הבדיקה בצה"ל תתעכב.
במכתב ששלח הלוי לפני שבועיים לאנגלמן טען כי הביקורת באשר לתפקוד הצבא במלחמת חרבות ברזל בעת הזו "תסיט את קשב המפקדים, תפגע ביכולת התחקור המבצעית ובאיכותו, ולא תאפשר הפקת לקחים הכרחית לשם השגת יעדי המלחמה". במכתב ציין הרמטכ"ל כי "לשם השגת יעדי המלחמה בזירות השונות ולשם שמירה על חיי הלוחמים, צה"ל יבצע תחקירים מבצעיים מקיפים כמתחייב, תוך מיקוד בלקחי הגנת היישובים ובאירועים בעלי השפעה ישירה על שדה הקרב", כתב הלוי בהתייחס לתחקירים שהצבא כבר הודיע שהוא מבצע.
אנגלמן השיב לו: "לביקורת המדינה אין כל כוונה להפריע לצה"ל במאמץ המלחמתי". לדבריו, "הנחיתי את כלל צוותי הביקורת במשרד מבקר המדינה שלא לקיים סיורים בבסיסי צה"ל ופגישות עם גורמים בצה"ל כדי שלא להסיט את הקשב של צה"ל מהמלחמה".
אנגלמן הדגיש במכתבו את חובת הבדיקה על פי החוק: "כלל הגורמים הבכירים והגופים הממשלתיים הרלוונטיים עומדים לביקורת - החל מראש הממשלה, דרך דרג השרים והקבינט המדיני-ביטחוני וכלה במשרדי הממשלה והגופים הציבוריים. תוכנית הביקורת כוללת את בדיקת הכשלים והסיבות לעומק המחדל, שקיימת חשיבות עליונה לבדיקתם. זוהי חובתנו הערכית כלפי אזרחי מדינת ישראל הזכאים לתשובות לשאלות הקשות שנלוו לכשל החמור בתולדות המדינה".
המבקר אנגלמן הוסיף במכתבו: "לאחר למעלה מ-100 ימי לחימה שבהם צה"ל עבר לשלבי לחימה שונים, כפי שהצהירו גורמי צה"ל, הכשלים החמורים שהובילו לאירועי ה-7.10 מחייבים בדיקה עמוקה ונוקבת של ביקורת המדינה על כלל הדרגים - המדיני, הצבאי והאזרחי. , כל עוד הלחימה הייתה בעצימות הגבוהה ביותר נמנעתי מפתיחה בפועל של הביקורות במערכת הביטחון; תחת זאת הודעתי שהביקורות ייפתחו בהתאם להתפתחות המלחמה תוך התחשבות במצב המלחמה והתפתחויות עתידיות אפשריות".