עבור אזרחי עזה, הפסקת אש נחוצה בהקדם. האו"ם מזהיר מסיכוי גובר לרעב. בין אם זה הלחץ הבין-לאומי הכבד על ישראל בסוגייה ההומניטרית, הקריאות הגוברות להפסקת אש או סוף השבוע הראשון של חודש רמדאן - בישראל מזהים את השינוי בטון הבין-לאומי ומציגים גרסה חדשה.
"לא הטלנו שום הגבלה על כמות הסיוע שיכולה להיכנס לעזה", מעיד אל"מ אלעד גורן, ראש המחלקה האזרחית ביחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים בפני התקשורת הבינלאומית שהגיעה לסיור במעבר הסחורות בכרם שלום. כשהוא נשאל אם יש משבר הומניטרי בעזה, אל"מ גורן נימק כי קיימים אתגרים, אך לדבריו, לא ניתן לכנות זאת "משבר".
הכתבים הזרים קיבלו הצצה לתהליך העברת הסיוע לעזה: כמדי שעה נבדקות במעבר הסחורות בכרם שלום ובניצנה 44 משאיות של סיוע הומניטרי. המעברים פועלים לאורך שעות היום, עם היתכנות להרחבת שעות העבודה בהתאם לצורך. אך הבעיה, הם מסבירים, היא לא כאן, אלא בצד השני ובארגונים הבין-לאומיים שאמורים לקלוט את הסיוע.
"מעבר לגדר יש ארגונים בין-לאומיים שלא לוקחים אחריות על מה שהם צריכים לקחת אחריות עליו, ובשביל זה הם פה, לקחת את הסיוע ההומניטרי ולחלק אותו ולהפסיק לייצר נרטיבים", טען אל"מ גורן. לדבריו, יש מוסדות שלמים באו"ם שמאמצים את צד חמאס. עוד הוא תיאר, "אני חושב שהאו"ם פועל פה במוטיבציה נמוכה בגלל שהוא יודע שבמידה שהוא יצליח לממש פה מאמץ הומניטרי משמעותי, הוא ייתן לגיטימציה לישראל להמשיך במלחמה נגד חמאס".
בינתיים, ברחבי העולם ממשיכים לדווח על ממדי ההרס האדירים ברצועה. גם אם לפי דברי מתאם פעולות הממשלה בשטחים יש כבר 20 מאפיות שפועלות בעזה על בסיס יומי ועלייה בקצב כניסת הסיוע - תמונת המצב המורכבת הזו בעזה מונחת לפתחו של הדרג המדיני.