הריאיון - וההשוואה המקוממת: פבריציו קרבוני, מנהל מחלקת המזרח התיכון של הצלב האדום, התראיין אמש (שלישי) לעיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט שיוצא לאור בלונדון. בדבריו, הוא השווה באופן מעוות בין ישראל לארגון הטרור חמאס - בשעה ש-136 חטופים, אותם כינה "עצורים" או "בני ערובה", שוהים בשבי ברצועת עזה כבר 110 ימים.
- גורם מדיני דוחה את הדיווחים: חמאס עולה על עצים, מקשיח עמדות על עסקה
-
הביקורת על קטאר, והזעם על ארה"ב: "ככה לא נראה לחץ" | הקלטות נתניהו מפגישת משפחות החטופים
"מאז 7 באוקטובר, ישראל השעתה את הביקורים אצל האסירים הפלסטינים בבתי הכלא. במקביל, חמאס לא התיר עד כה ביקורים אצל החטופים שהיא מחזיקה בהם. זה בלתי מקובל", אמר קרבוני בריאיון.
באשר למאמצי התיווך לעסקה לשחרור חטופים, הוא ציין כי הם אינם חלק מהדיאלוג שבין הצדדים וכי מדובר במשא ומתן מדיני. "אנחנו עוסקים בהיבטים ההומניטריים לאחר ההסכם ודואגים ליישם את מה שסוכם. זה מה שעשינו בעבר ואנחנו מוכנים לעשות זאת בעתיד. עד כמה שאני מודאג, לצערי אין לי מידע מאף אחד. אנחנו מקווים שהצדדים יגיעו להסכמה בהקדם".
קרבוני אמר בריאיון בנוגע לביקורי האסירים הביטחוניים הפלסטינים בבתי הכלא הישראלים כי "אנחנו לא רק מבקרים, אלא גם מקלים על ביקורי המשפחות".
הוא הפנה אצבע מאשימה לישראל וטען: "החל מ-7 באוקטובר, הרשויות הישראליות קיבלו החלטה להשעות את הביקורים דרך הצלב האדום הבין-לאומי. אנחנו מצרים על כך וממשיכים לדבר עם הנוגעים בדבר כדי לחדש את הביקורים האלו". הוא הוסיף כי "זה גם עצוב שחמאס לא מאפשר לנו לבקר את החטופים שהוא מחזיק בהם" והדגיש שבשני המקרים זה "לגמרי לא מקובל עליהם" ושהם מקווים שיוכלו להגיע לאותם האנשים בהקדם.
כחלק מהסכם העברת התרופות לחטופים, בתיווך קטאר ומצרים, נכנסו בשבוע שעבר לרצועת עזה חמש משאיות שנושאות תרופות. בחמאס טענו שהם קבעו את "המנגנון והכמויות" וכי בעבור כל 1,000 תרופות שיועברו לתושבי עזה, החטופים יקבלו תרופה.
בריאיון ל"חדשות סוף השבוע" שהתקיים בסוף חודש דצמבר, אמרה נשיאת הצלב האדום מיריאנה ספולאריץ'-אגר: "עד כה הצלחנו להגיע לשחרור של מעל למאה חטופים, זה חשוב. אנחנו ממשיכים לעבוד עם שני הצדדים כדי להגיע לשחרור של שאר החטופים, וגם לוודא מה גורל האנשים שאיננו יודעים מה קרה להם".
היא הוסיפה כי ייתכן שישנם חטופים שלא שרדו, אבל שגם אותם עלינו להחזיר הביתה, והבהירה: "באופן אישי זו עבודה שאיננו יכולים לבצע בלי הסכמת שני הצדדים, אנו זקוקים לזה בדחיפות, ואני פונה לשני הצדדים".