חי או מת? שלושה ימים אחרי התקיפה החריגה בעוצמתה במחנה הפליטים נוסיראת, בישראל עדיין לא יודעים להגיד בוודאות אם בכיר חמאס מרוואן עיסא חוסל. גורמי המודיעין בישראל מנסים בעזרת אמצעים מיוחדים להביא את "ידיעת הזהב" שתכריע – חוסל או רק מנותק קשר. האישור על חיסול אחד מבכירי חמאס עשוי להגיע דווקא מהפלסטינים, וגם מארגון הטרור עצמו.
בחיל האוויר השתמשו לשם תקיפת המתחם התת-קרקעי בפצצות חודרות בונקרים, וגם בפצצות כבדות במיוחד. המתחם שבו על פי צה"ל שהה עיסא הכיל מבנים רבים ומנהרות, כך שהיה צורך באמצעי לחימה שיכולים לחדור לעומק התת-קרקע ולהשמיד גם את מה שמעל הקרקע. בתיעוד שפרסם אתמול דובר צה"ל, נראה פיצוץ אחד גדול ולצדו פיצוצים קטנים יותר – הפירים ופתחי המנהרה. הסיבה להפצצה הכבדה ולפיצוצי המשנה היא על מנת לוודא שמי שלא נהרג מהפיצוץ עצמו או מקריסת המנהרה, ימות מחנק או משאיפת חומרים מסוכנים. הנזק האגבי של הפצצות חודרות הבונקרים קטן יחסית.
בצה"ל ובשב"כ מבצעים מאז התקיפה בלילה שבין שבת לראשון, וגם בשעות אלה, פעולות מודיעיניות שונות במטרה לאמת את חיסולו של מספר 3 בחמאס. מחשש לחשיפת יכולות מודיעיניות לא ניתן לפרט על האמצעים שבהם משתמשים כוחות הביטחון. בישראל מבינים שצריך לקחת את הזמן ולוודא באופן סופי ומוחלט את תוצאות התקיפה ורק אז יוכלו לבשר אם עיסא חוסל או לא.
בהצהרה לתקשורת התייחס אתמול דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי לתקיפה ואמר כי עם עיסא שהה במתחם גם ר'אזי אבו טמאעה, שבעברו שימש כמפקד חטיבת מחנות המרכז והיום הוא אחראי אמצעי הלחימה של חמאס בעזה. הגרי הוסיף כי "לפי כל האינדיקציות המודיעיניות, כמו גם אלו שהיו לנו בעת אישור התקיפה, לא היו במרחב חטופים ישראלים".
עיסא בן ה-59 הוא סגנו של ראש הזרוע הצבאית בחמאס והאיש שמקשר בינה לבין הזרוע המדינית, ידוע כאחד המחבלים המסוכנים והאכזריים ביותר. הוא היה אחראי לתכנון בפועל של פיגועים רבים בעורף ישראל וביניהם מתקפת הטרור האכזרית בשבעה באוקטובר. עם זאת, בניגוד לרוב חבריו לצמרת ארגון הטרור, הארכי-מחבל שמר לאורך השנים על פרופיל תקשורתי נמוך ומיעט להופיע בפומבי. עיסא ישב חמש שנים בכלא הישראלי על פעילותו בחמאס וגם נעצר בידי הרשות הפלסטינית במספר הזדמנויות שונות.