דובר צה"ל הודיע היום (חמישי) כי שירותו של תת-אלוף במיל' בחיל הים הוקפא לאחר שזה החליט שלא להתייצב לשירות מילואים בגלל המהפכה המשפטית. תת-אלוף במיל' נוסף בחיל יזומן ל"שיח פיקודי" בעקבות מחאה דומה. שני הקצינים משמשים כמנהלי לחימה במטה חיל הים. בצבא הסבירו כי "מדובר במשרתי המילואים מעל לגיל החובה לשירות מילואים, והם ביצעו שירות מילואים בהתנדבות".

המחאה בצה"ל - סיקור N12

"שני משרתי מילואים בדרגת תת-אלוף, המשמשים כמנהלי לחימה במטה חיל הים, הצהירו כי אינם רוצים לבצע שירות מילואים בעקבות תהליך החקיקה", הסבירו היום בצה"ל. "שירותו של אחד מהם, הוקפא לאחר שיחה פיקודית של מפקד חיל הים עימו ועל פי הפקודות".

עוד הוסיפו בצה"ל כי "בימים הקרובים יתבצע שיח פיקודי עם איש המילואים השני, במסגרתו ייבחן המשך שירות המילואים שלו. החלטת מפקד חיל הים אושרה על ידי הרמטכ"ל". בצבא הוסיפו כי "משרתי המילואים מעל לגיל החובה לשירות מילואים וביצעו שירות מילואים בהתנדבות. משימות המטה המבצעי של חיל הים מתבצעות על פי תכנון וללא שינוי".

מחאת יוצאי חיל הים (צילום: איתמר גרינברג)
מחאת יוצאי חיל הים, במסגרת "יום השיבוש" בחודש מרץ | צילום: איתמר גרינברג

במסגרת המחאה נגד המהפכה המשפטית, הודיעו אלפי משרתי מילואים על הפסקת התייצבותם לשירות, כאשר מרביתם מחיל האוויר. המחאה הופיעה גם במקומות אחרים במערך המילואים של צה"ל, בין היתר ביחידת המ"מ וביחידת 8200 של חיל המודיעין. לפני כחודש חתמו 1,142 אנשי חיל האוויר וטייסי מילואים מבצעיים על אי-התייצבות. הטייסים אספו את החתימות על מנת להגיש מכתב רשמי למפקד חיל האוויר, והגישו אותו. שר הביטחון יואב גלנט עודכן בתמונת המצב הזו בידי הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר.  

בשבוע שעבר פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" כי בחיל האוויר בוחנים הליך של קיצור קורס הטיס בשל המחסור האדיר בכוח אדם. מדובר בפיילוט שהואץ בעקבות המשבר המתמשך בחיל, בשל חקיקת המהפכה המשפטית. לצורך זה, בבית הספר לטיסה החלו לאתר פרחי טיס מצטיינים במהלך הקורס - ולקצר את משך ההכשרה שלהם כך שיעברו יותר מהר למטוסי קרב מתקדמים.

המהלך אומנם החל כבר לפני כמה חודשים, אך קודם לאחרונה על רקע הודעת אלפי אנשי צוות אוויר, ובהם יותר מ-500 טייסים מבצעיים במילואים, שאין בכוונתם להתנדב לשירות. זירוז ההכשרה נועד לפצות על המחסור בקצינים מנוסים, הן כמדריכים בבית הספר לטיסה והן כטייסים מבצעיים. בחיל האוויר מנסים בשלל דרכים לנסות להתחיל לגשר על הפערים שעלולים להיווצר בעתיד הקרוב והרחוק בעקבות הפסקת ההתנדבות של רבים בחיל, ומבינים שהצורך הולך ונהיה קריטי יותר ויותר.