שר הביטחון, הרמטכ"ל וצמרת מטכ"ל יתכנסו הערב לדיון שיעסוק בהשפעת המחאה המשפטית על כשירות צה"ל, כך פרסמנו הערב (ראשון) ב"המהדורה המרכזית". בצבא חוששים מפני אפשרות שכמה מאות טייסים ואנשי צוות אווירי יודיעו כי הם אינם מוכנים להתייצב לשירות. היקף התופעה ומספר הטייסים שעשויים לסרב להתייצב לשירות לא ידועים.
נכון להערב, אין פגיעה בכשירות הצבא, אלא בלכידות בין המשרתים והמילואימניקים. בצבא עוקבים בדאגה אחר הקריאות לאי-התייצבות דווקא בחיל האוויר. אם כ-400 טייסים לא יתייצבו לשירות – תיפגע כשירות הצבא ובצה"ל לא יודעים איך להתמודד בסיטואציה כזו של איבוד כוח אדם משמעותי.
הצמרת הביטחונית והפוליטית שותקת כרגע בכל הקשור לטיפול בקריאות לאי-התייצבות. בצה"ל חוששים כי אם יורו על שחרור משירות של מי שיסרב להגיע – תיפגע כשירות הצבא. עם זאת, אם בסופו של דבר יהיה מדובר בסרבנים בודדים, צה"ל יוכל לספוג את שחרורם מהשירות.
אמש דיווחנו ב"חדשות סוף השבוע" כי יותר מ-300 לוחמי סיירת מטכ"ל הודיעו למפקדם כי לא יתייצבו במידה שהחקיקה המשפטית תעבור. "החלטנו לפנות אליך ולהודיע שבמידה ולא יגנזו תהליכי החקיקה הנוכחית, אשר פוגעת בעצמאותה של מערכת המשפט, לא נוכל להמשיך ולהתנדב לשירות מילואים ביחידה", כתבו.
"אנו מודעים לפגיעה העלולה לקרות בשל אי-התנדבותנו למילואים", המשיכו, "אך בצו השעה הנוכחי לא נותרה לנו דרך פעולה אחרת בניסיוננו לעצור את ההרס שהחוקים יעוללו לכולנו". מפקד היחידה, אלוף-משנה י', אמר ללוחמים: "יש לכם כוח אדיר בידיים, אני מקווה שתדעו להשתמש בו בתבונה".
בתוך כך, ב"ניו יורק טיימס" דווח כי מאות טייסים, לוחמי קומנדו ומומחי סייבר שוקלים לא להתייצב לשירות אם עילת הסבירות תבוטל. לפי הדיווח, 12 מהם כבר הודיעו כי לא יתנדבו כלל.