"על נזק ברכוש לא יושבים חצי שנה בכלא בלי שום הוכחות": 14 צעירים נעצרו בשבוע שעבר בחשד שלקחו חלק בהתפרעויות בכפרים פלסטיניים, 7 נחקרו בשב"כ - ול-4 מהם אף הוצא צו מעצר מנהלי בהוראת שר הביטחון גלנט ובהמלצת השב"כ. משפחותיהם של העצורים ממשיכות במאבק העיקש לביטול הצווים, ואף היום (ראשון) כינסו מסיבת עיתונאים שבה הטיחו האשמות קשות בשב"כ ובמשטרה. ההורים הזועמים דרשו מחברי הממשלה לבטל את הצווים לאלתר ו"להפסיק את רדיפת המתיישבים ביהודה ושומרון".
"עצרו את הבן שלנו ושמו אותו במרתף של השב"כ לחקירות", סיפר דני שוסטרמן, אביו של אחד העצורים המנהליים. ב-5 הימים הראשונים לא נתנו לנו לראות אותו. השופט החליט לשחרר אותו הביתה מחוסר ראיות בתיק, אבל למשטרה ולשב"כ היו שיקולים אחרים. הבן שלנו בן 18, מתאמן כל יום כדי להתגייס ליחידה מובחרת. כל מה שהיה לו בראש זה לשרת את מדינת ישראל. הוכינו בהלם. ילדים טובים שכל מה שהם רוצים לעשות זה לשרת את העם ואת הארץ, והמשטרה - מהשיקולים שלה - מחליטה לעקוף את מערכת המשפט".
יהודה לובצקי, אביו של יאיר שנעצר גם הוא, הוסיף: "הבן שלי חבר של שני הנרצחים. נגזר עליו צו מעצר של חצי שנה. הוא עבר חקירה של שב"כ על חשד של נזק ברכוש, ומנעו ממנו להיפגש עם עורך דין במשך 4 ימים. אנחנו מרגישים שפשוט מישהו החליט להתעלל בנו".
עוד טען כי "בגלל שהאמריקאים דורשים קורבנות על כל מיני דברים שקרו, חטפו אותו כי הוא גר ביהודה ושומרון. הוא סתם קורבן של המערכת. אני מרגיש שהגעתי למדינת עולם שלישי שיכולים לחטוף בן אדם מניחום אבלים ולהכניס אותו לחצי שנה בכלא. אני חושב שכל מי שהדמוקרטיה חשובה לו חייב להזדעק".
אימו של יאיר, יהודית לובצקי הוסיפה בכאב: "הוא בא לנחם אבלים עם דמעות בעיניים, היה מרוסק. בחיים לא ראיתי את הבן שלי שבור כל-כך. למה עצרו אותו? מה הוא עשה? לא אומרים לנו במה הוא אשם. הגענו לבתי משפט ולא הצליחו למצוא ראיות, אז הלכו לשר הביטחון וביקשו לחתום על צו מעצר מנהלי". עוד האשימה: "זאת לא דמוקרטיה. הוא אוהב את ארץ ישראל וזה פשוט בלתי נתפס. על נזק ברכוש לא יושבים חצי שנה בכלא בלי שום הוכחות".
במהלך מסיבת העיתונאים הדגישו בני המשפחה כי יידרשו מחברי הממשלה לפעול לביטול הצווים לאלתר. בעקבות מגעים של בכירים בקואליציה לביטול הצווים, דחה ביום חמישי בימ"ש המחוזי מרכז בלוד את הדיון בעניינם של העצורים ב-10 ימים, לצורך מתן אפשרות למצות את המגעים.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב על החלטת שר הביטחון להוציא את צווי המעצר, וטען: "מיליציות פשיעה מאורגנות, רצחניות וחמושות בחברה הערבית, שדו"חות מודיעין מצביעים על סכנות חמורות מהן - לא הפעלת שב"כ, לא מעצרים מנהליים. נערים שנחשדו בהצתת רכוש (פשע שראוי לגינוי ולטיפול משטרתי נחרץ) - מיד שב"כ ומעצרים מנהליים".
פעילי הימין שנגדם הוצאו צווי מעצר מנהליים חשודים שהשתתפו באירועים אלימים ביהודה ושומרון, בהם: התפרעויות בכפר לובן א-שרקייה הסמוך לרמאללה - וגם בחווארה. גורם ביטחוני בכיר המעורה בפרטים מסר לאחר הוצאת הצווים כי "העצורים המנהליים מעורבים כבר מספר שנים באירועים אלימים, גלויים וחשאיים. הם היו עצורים בעבר והוצאו נגדם צווי הגבלה (צעד נוסף לפני מעצר מנהלי). למרות זאת, במספר הזדמנויות הם שוב היו מעורבים בפעילויות אלימות שכללו פגיעה ברכוש פלסטיני.