ההסלמה הבלתי נגמרת בדרום - וההנחיות החדשות לתושבים: שוב מהומות על הגדר ברצועת עזה, בלוני תבערה שגורמים לדליקה, בלון נפץ שמתפוצץ באוויר, הפרות סדר, מטענים וירי על כוחות צה"ל. העימותים נמשכים כבר יותר משבוע וחצי והתושבים בעוטף תוהים אם ארבעה חודשים אחרי מבצע "מגן וחץ" מתקרב מבצע נוסף. אמש (שלישי) פרסמנו ב"המהדורה המרכזית" כי מחשש לירי מהרצועה, צוותי כיבוי הונחו שלא להגיע לאזורי השרפות שחשופים לגבול הרצועה אלא אם מדובר בסכנת חיים.
ראשי המועצות בעוטף עזה משמיעים ביקורת הולכת ומחריפה על המדיניות הממשלתית והצבאית. "המחבלים מרגישים כמו בטיילת סמוך לגדר", האשימו בשיחה עם חדשות 12. "בסוף זה ייגמר באסון או ללוחמים על הגדר או לתושבים בעוטף עזה".
בינתיים, במערכת הביטחון מתלבטים איך ובעיקר מתי להגיב בעיצומם של חגי תשרי. רצף התקיפות של עמדות חמאס לא משכנע את חמאס לעצור, וההבנה היא שמספיק אירוע טקטי אחד בגדר, עם הרוגים או נפגעים משני הצדדים, כדי להידרדר להסלמה.
חמאס מחמם את מרחב הגדר בעוטף ומעודד את אנשיו לפעול שם, במיוחד בחגים. ייתכן שבארגון הטרור סבורים שביכולתם לשלוט על גובה הלהבות, אך לא בטוח שקוראים נכון את המציאות שהולכת ומתפתחת.
במערכת הביטחון חלוקים לגבי מוכנות חמאס לסבב הבא וניצבים בפני דילמה – אם להעלות כבר עכשיו את רף התגובה ולהסתכן בהסלמה ובכניסה לסבב בחגים, או לתת הזדמנות נוספת לחמאס להרגיע את השטח. כך או כך, כל עוד נמשך הירי לעבר כוחות צה"ל, כמו גם שיגור בלוני התבערה ופיצוץ המטענים, ישראל תמשיך באיסור על כניסת פועלים עזתיים ארצה.
כמו בכל הימים האחרונים, גם הערב התפרעו עשרות צעירים פלסטינים בכמה מוקדים ליד גבול רצועת עזה. עמדת צלפים של צה"ל הוצתה בגבול, ובתגובה חיל האוויר תקף באמצעות כטב"ם עמדה של חמאס ברפיח. כשעה לאחר מכן, צה"ל תקף שוב שתי עמדות של חמאס ברצועה, מהאוויר ומטנקים.
עם חידוש המהומות, הציתו פעילי טרור עמדת צלפים של צה"ל בגבול הרצועה ושיגרו בלוני תבערה לעבר יישובי העוטף. במקביל לבלוני התבערה ששוגרו מעזה, לוחמי אש השתלטו על שרפה שפרצה בשער הנגב. בלון נפץ התפוצץ באוויר סמוך ליישוב במועצת אשכול. במשרד הבריאות בעזה דיווחו כי 11 פלסטינים נפצעו בהתפרעויות.
כבר שבועיים שמדי ערב מאות פלסטינים מתפרעים על הגדר בגבול רצועת עזה, מבעירים צמיגים ומיידים מטענים לעבר כוחות צה"ל. במקביל, חמאס ממשיך לתדלק את ההתפרעויות על הגדר בניסיון להפעיל לחץ על ישראל כדי שתגדיל את מכסת הפועלים העזתיים ב-1,500 ל-20 אלף פועלים, אלא שלנוכח המתיחות בדרום - במערכת הביטחון לא נתנו עד כה אור ירוק למהלך שנבחן כבר תקופה
בפועל, מעבר ארז סגור כבר כמעט שבועיים ובזמן הזה, 18 וחצי אלף פועלים עזתיים לא יוצאים לעבודה בישראל. מדובר בהפסד כלכלי כבד למשק ברצועת עזה - כל אחד מהם אמור היה להכניס בממוצע 600 שקלים מדי יום, כך שבסך הכול מדובר בהפסד של יותר מ-11 מיליון שקל ביום.