על רקע ההתקדמות המואצת בתוכנית הגרעין האיראנית, עלה בישראל החשש שארה"ב מתכוונת לחתור להסכם מחודש. פגישה משולשת שנערכה הלילה (בין חמישי לשישי) בבית הלבן בהשתתפות בכירים אמריקנים וישראלים עסקה בנושא הרגיש: "המשתתפים דנו בתיאום המשופר בין המדינות במאמץ למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני, ובדרכים להתמודד עם איומים מאיראן ושלוחותיה".
בהודעה רשמית שנמסרה מטעם הבית הלבן על הפגישה, הוזכרה ברמיזה ההתקרבות לסעודיה, כמו גם בקשה אמריקנית כי ישראל תגביר את הסיוע הצבאי לאוקראינה. מה שעוד לא ברור מההצהרה – אם הנגבי והשר דרמר שבים לארץ עם הזמנה לוושינגטון עבור ראש הממשלה נתניהו.
האיום האיראני - סיקור שוטף ב-N12
- "חשש כבד מאוד": בישראל נערכים להסכם גרעין חדש
- שעון החול למבצע הבא כבר התהפך | פרשנות
- לוח הזמנים לפצצה - וההיערכות
- דיווח: איראן בונה מתקן גרעיני חדש מתחת לאדמה
- איראן חשפה טיל בליסטי חדש במשקל 1,500 ק"ג
בפגישה השתתפו ראש המל"ל צחי הנגבי, השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר והיועץ האמריקני לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן. על פי הודעה שנמסרה בסיומה, השלושה עסקו בסוגיות אזוריות, בהן הגרעין האיראני. "סאליבן אישר מחדש את מטרת הממשל לשפר את השילוב הביטחוני והכלכלי של ישראל ברחבי המזרח התיכון", נמסר בהודעה שפורסמה בסיום הישיבה.
הסוגיה הפלסטינית עלתה גם היא על סדר היום. האמריקנים הדגישו "את הצורך לנקוט בצעדים נוספים לשיפור חייהם של הפלסטינים – להבטחת היציבות באזור". בנוסף, הבכירים דנו ב"דאגה המשותפת מהעמקת היחסים הצבאיים של רוסיה עם איראן". בממשל ביידן שיגרו רמז לבקשה שישראל תסייע יותר לאוקראינה: "שוחחנו על חשיבות התמיכה באוקראינה, ההגנה על שטחה – כולל מל"טים איראניים".
ההיערכות והדיונים בדרג המדיני
בימים האחרונים מתקיימים בישראל שורה של דיונים, בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט, שעוסקים במצב של הסלמה פוטנציאלית מול חיזבאללה ואיראן. זאת, על רקע ה"חשש הכבד מאוד" בצמרת הביטחונית מהאפשרות שארה"ב תחתום הסכם מחודש עם איראן, גם אם זמני, ללא הסכמה ישראלית.
בינתיים, ישראל נערכת לאפשרות אמתית של תקיפה על אדמת איראן. ביום ראשון הקרוב צפויה להתקיים ישיבת הערכת מצב ביטחונית שתעסוק באפשרות למערכה רב-זירתית – ולאחריה עתידה להתכנס ישיבה של הקבינט המדיני-ביטחוני שתעסוק גם היא בנושא. בתוך כך, בישראל חוששים שהמתיחות של ישראל עם ארה"ב תשפיע על השיח של האחרונה עם איראן – וייתכן שביטול ביקורו של שר החוץ האמריקני בלינקן בירושלים מעיד על כך.