על רקע קריאתו של שר הביטחון לעצור את החקיקה: גורם ביטחוני בכיר תיאר היום (ראשון) כיצד המצב החברתי הנפיץ במדינה חודר לשורות הצבא. הוא הדגיש שהמשך קצב החקיקה של המהפכה המשפטית ללא הגעה למתווה מוסכם "תביא לפגיעה בכשירות לעומק ורוחב המילואים בכל הזרועות, וגם בצבא הסדיר".
לדברי הגורם הבכיר, כבר ניתן לראות את הסדק במערכת הביטחון. "יש חשש לעזיבה של קצינים, חשש מאי יציאה לקורס קצינים, לחץ של משפחות על משרתים לעזוב את הצבא. כבר היום יש נזק, לכן חשוב לעצור את החקיקה לאלתר. היחידות השונות צריכות לכידות, כשאין, זו פגיעה ברוח הלחימה, לא ניתן להשאיר את הוויכוח מחוץ לצבא כמו בעבר, ולכן כל מה שקורה בתוך הארץ מקרין לצבא."
"התהליך הזה הוא מרכזי וצריך לקחת הכול בחשבון כשמסתכלים על האיומים וגם על הכרסום שמתחולל מבפנים", הוא הסביר, "צה"ל הוא משענת ההגנה של ישראל". עוד שיתף הגורם כי גם שר הביטחון גלנט וגם הרמטכ"ל הלוי מקדישים מאמץ רב כדי לבלום את ההידרדרות וההחרפה במצב. "צריך להבין שהעצירה של החקיקה כעת חיונית. יש סכנה להיחלשות צה"ל ופגיעה בכשירות. האויבים רואים בכך הזדמנות, חייבים לנקוט ולעצור את החקיקה עד מושב הקיץ. הכול חייב להיות בהסכמה וחייבים לעצור את המחאה במקביל. צריך להתגייס לקריאה לעצירת הסרבנות". לדבריו, ההתפתחות הזו מדאיגה בעיקר לנוכח "האיומים שמתפתחים בזירות השונות, והתגברות האומץ וההעזה של האיראנים וחיזבאללה, הנפיצות של יהודה ושומרון ועזה, והשחיקה בהרתעה".
הצהרת גלנט - סיקור N12
- נתניהו שותק, בסביבתו אומרים - "אם גלנט יתנגד, הוא לא יישאר שר הביטחון"
- שר הביטחון גלנט: "חייבים לעצור את החקיקה למען ביטחון ישראל"
- אחרי נאום גלנט, עכשיו הזמן של גנץ ואיזנקוט לעשות מעשה | פרשנות
- ביטן ואדלשטיין מצטרפים לגלנט: "להיכנס להידברות", בן גביר קורא לנתניהו לפטרו
"חמאס מורתע, אבל השקט בעירבון מוגבל"
הגורם הבכיר התייחס גם לאתגרים הביטחוניים האחרים איתם מתמודדת ישראל, בהם הזירה הפלסטינית והאיראנית. על זו הפלסטינית אמר: "אנחנו ברף אלימות ופיגועים גבוה והמשך חוסר משילות של הרשות הפלסטינית. הדברים באים לידי ביטוי במיוחד באזור צפון השומרון, בשכם ובג'נין. היו לנו שלושה פיגועים בחווארה בחודש האחרון ובסה"כ אנחנו נכנסים בזווית כניסה מאוד לא אידיאלית לרמדאן ואני מקווה שנעבור את הימים הקרובים ובכלל את החודש בשקט".
בהתייחסו למתרחש בעזה אמר הגורם כי חמאס מורתע, אך יש לקחת את השקט בעירבון מוגבל: "הלחץ המרכזי מגיע מצד הג'יאהד וארגונים סוררים". הוא הדגיש עוד את סוגיית האסירים והר הבית, שלדבריו "שחולפים מעל לראשם של המובילים גם ברש"פ וגם בחמאס. כלומר למנהיגות הנבחרת או לזו שלקחה את השלטון בכח אין יכולת להשתלט על זה בנושאים האלו".
באשר לסוגייה האיראנית העריך הגורם הבכיר כי בהינתן החלטה, ברפובליקה האיסלאמית נמצאים במרחק של שבועיים- שלושה מסגירת חומר בקיע מועשר ב-90 אחוז לפצצה ראשונה. "לצערנו יש רצף הצלחות באיראן. הם הורידו מעליהם את כל מה שקשור להליכי מו"מ מסאבא בכל מיני נימוקים או עומדים להוריד את זה. יש התקדמות מאוד מדאיגה וזה הקשר שלהם עם הסעודים גם אם למראית עין והוא נעשה בתיווך סיני. יש רצף של בכירי סאבא באיראן ודעיכה של המחאה הפנימית".
עוד הוא הוסיף כי "במקביל הולך ומתהדק השת"פ עם רוסיה על רקע המלחמה באוקראינה. יש לנו חשש מזליגת ידע, טכנולוגיה ואמל"ח מתקדם גם בעסקאות וגם בדרכים אחרות מרוסיה לכיוון איראן וביממה האחרונה יש חילופי מהלומות בין הכוחות של הציר (חיזבאללה איראן) לבין ארצות הברית בסוריה".