יכולות הנשק הישראלי ממשיכות להדהים את אירופה: משרד הביטחון הודיע היום (שני) על עסקת ענק עם צבא יוון, שבמסגרתה יימכרו טילי ה"ספייק" הישראלים תמורת 1.4 מיליארד שקלים בקירוב. הטילים המתקדמים, תוצרת רפאל, הפכו להיט באירופה ומשמשים כבר יותר מ-40 מדינות ברחבי העולם.
טילי ה"ספייק" מציעים יתרונות רבים - מעבר למחירם הנמוך יחסית למתחרים. מזמן אספקה קצר יותר בזכות ייצור מרבית הרכיבים אלקטרוניים, דרך יכולת חימוש אלקטרו-אופטי בעל טווח שנע בין 32 ק"מ ל-50 ק"מ אם – ועד יכולת דיוק גבוהה מאוד בזכות משדר וידאו המספק למפעיל תמונת מצב בזמן אמת – מרגע השיגור ועד הפגיעה במטרה.
הנשק הישראלי המתקדם ניתן לשיגור מכ-45 פלטפורמות ביבשה, בים ובאוויר. עד כה נמכרו כבר יותר מ-34 אלף טילים ממשפחת ה"ספייק" למדינות שונות ברחבי העולם ונרשמו יותר מ-6,000 שיגורים – באימונים או בשדה הקרב. רק הבוקר דווח כי ארה"ב הפעילה לחץ כבד על ממשלת ישראל לספק נשק וציוד התקפי לאוקראינה, ואחד הנשקים שבוושינגטון מעוניינים שיגיע לידי קייב הוא טיל הספייק.
"עוצמתה הטכנולוגית של מערכת הביטחון מאפשרת לישראל הישגים מדיניים וכלכליים", בירך שר הביטחון, יואב גלנט. "העסקה הנוכחית, שמצטרפת לשורת עסקאות שנחתמו לאחרונה, מעידה על השותפות החזקה בין המדינות ובין מערכות הביטחון והמחויבות שלהן לפעול להבטחת היציבות באזור".
"ההסכם עם משרד ההגנה היווני הוא ביטוי נוסף לשותפות האסטרטגית בין המדינות", הוסיף מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר. "הוא מצטרף לשורת שיתופי פעולה במיליארדי שקלים, שחתמנו בשנים האחרונות ובראשן שדרוג יכולות בית הספר לטיסה של חיל האוויר היווני".
גם מנכ"ל רפאל, אלוף (מיל') יואב הר אבן, הוסיף: "אנו מברכים על ההסכם עם משרד ההגנה היווני ומודים למשרד הביטחון על קידום שיתוף הפעולה עם יוון בכלל ועל עסקה זו בפרט. טילי ה"ספייק" יעשירו את סל הכלים המבצעיים של הצבא היווני ואנו מצפים להרחבה נוספת בשיתופי הפעולה האסטרטגיים כבר בעתיד הקרוב".
"מצפים להרחבה נוספת בשיתופי הפעולה האסטרטגיים עם הצבא היווני כבר בעתיד הקרוב"
מנכ"ל רפאל, יואב הר אבן
העסקה האחרונה שפורסמה נחתמה עם פינלנד, שקנתה טילי ספייק בשווי 230 מיליון דולר. זאת בנוסף למערכת "קלע דוד", שהודיע לפני ימים ספורים שתרכוש מישראל תמורת כ-345 מיליון דולר, עם אופציות שמצטברות ל-236 מיליון דולר נוספים. נדגיש כי שורה ארוכה של מדינות נוספות ב"עוטף רוסיה" כבר מצטיידות בטיל הישראלי.