רקטות נורו היום (חמישי) מלבנון אל יישובים בגבול הצפון. לפי ההערכות, ארגונים פלסטיניים מדרום לבנון הם שעומדים מאחורי הירי, ולא בפעם הראשונה. תושבי הצפון דיווחו על פיצוצים חזקים שנשמעו באזור, ביניהם מרים גיריס, שסיפרה מהממ"ד על הרעש, הפחד והבהלה.
"היינו בבית, הילדים שיחקו בחוץ פתאום שמענו נפילות ללא אזעקות ואז החלו אזעקות", משחזרת גיריס. "שמענו צעקות, יצאתי החוצה וראיתי את השכן שלי ברכב שלו - והרכב שלו נפגע, הזמנתי במהירות מד"א". הוצאנו אותו מהרכב והנחנו אותו על הרצפה. הייתה עוד אזעקה בזמן הזה".
"ראיתי שחור, הילדים שלי יצאו גם החוצה, הם ילדים קטנים ולא ידעו מה זה אזעקה וגם לא ידעו לרוץ לממ"ד", שיתפה גיריס על הפחד שחשה באותם הרגעים. "היה הלם גדול, זה היה כל כך קרוב. אחרי שהזמנתי מד"א ושלחתי מיקום רצתי חזרה הביתה לילדים לוודא שהם בממ"ד, ואז חזרתי אליו, אל השכן. הוציאו אותו עם רסיסים בידיים ודם, הוא כן תיקשר אתנו אבל כן היו עליו רסיסים".
דני תושב יערה שיתף "רגע לפני תחילת הרקטות, כמו כולם, ישבתי בבית ונהניתי מכול רגע, הנוף אצלנו מדהים. באירוע הראשון לא הייתה בכלל אזעקה נכנסנו מיד לממ"ד, ואז התחילו האזעקות".
"ב-2006 היה לנו אותו הדבר בדיוק, אנחנו מורגלים לסיפור הזה, יודעים איך להתנהג ומקבלים עדכונים שוטפים", הוסיף דני בקול רגוע. "פחד הוא דבר סובייקטיבי, זה היה מטח כבד אבל בכנות הגזרה כולה מיומנת. אשתי יודעת לזהות קטיושה מתוך שינה, אנחנו מאוד רגועים בנושא".
פרח כהנא תושבת הצפון ובעלת מתחם צימרים: "יש לנו עשרה צימרים ואורחים שהגיעו היום קצת חששו והעברנו אותם למקלט. אבל נסעו מפה. גם אנחנו לא היינו מוכנים שהם יהיו כאן אם הם לא רגועים, שיסעו למקום אחר. שנים שהיינו רגילים לקטיושות באזור ואחרי כמה שנים היה שקט ורק היום חזרו לירות. זה הפסד אבל חשוב הביטחון לאורח ולא לכיס שלנו. זה נזק כלכלי. קיבלתי ביטולים. האורחים כבר הלכו".
בעקבות ההסלמה בצפון כעת עמותת ער"ן מתגברת את קווי המוקדים בטלפון ובאינטרנט על מנת לתת מענה לכל מי שצריך סיוע נפשי ותמיכה רגשית.
אם אתן.ם או מישהו קרוב חווים מצוקה קשה, אל תישארו לבד - דברו איתנו. עמותת ער"ן מעניקה שירות עזרה ראשונה נפשית מצילה חיים 24/7 באנונימיות ובאופן מיידי לכל מצוקה נפשית, לקבלת סיוע נפשי חייגו 1201 ובאתר ער"ן https://www.eran.org.il/ בצ'אט, וואטסאפ, פורום, מייל ומסרונים.