התרעת צבע אדום הופעלה אמש (שבת) ביישובים בעוטף עזה בעקבות שיגור רקטה מהרצועה. הרקטה שנחתה בשטח פתוח, לא זכתה לתגובה של מערכת הביטחון וצה"ל, וזו לא הפעם הראשונה. לפני כחודש וחצי, זוהה שיגור אחד מרצועת עזה שיורט בידי לוחמי ההגנה האווירית וגם כן בצה"ל לא הגיבו.
ייתכן שאי התגובה במערכת הביטחון מגיעה על הוועידה האזורית שתתקיים בשארם א-שיח' שבמצרים היום. בוועידה צפויות להשתתף ישראל, הרשות הפלסטינית, מצרים, ירדן וארצות הברית, והיא חלק מהניסיונות הכמעט נואשים לשקם, לחזק ולמנוע את ההתפרקות של הרשות הפלסטינית.
הוועדה מגיעה מעט לפני חודש רמדאן, ובמהלכה ינסו לגבש מהלכים שמטרתם לייצב את הרשות הפלסטינית כמו למשל סיוע כלכלי, הקלות, וגם ניסיון לרתום את מדינות האזור. עם זאת, לא ברור עדיין אם הממשלה בישראל תסכים לכך.
גורם ביטחוני בכיר טען כי ישראל תמשיך להיכנס לתוך הערים הפלסטיניות, למרות המחיר הגבוה של ההרוגים הפלסטינים. על פי השב"כ, יש היקף התרעות חסר תקדים לפיגועים בשבועות ואף בימים הקרובים. חיזוק של המנגנונים הפלסטיניים עשוי לסייע מאוד להרגעת השטח, ולמרות המטרה, אם זה היה תלוי בנציגי הרשות הפלסטינית - הם לא היו מגיעים לוועידה.
ברשות הפלסטינית נאלצו להיענות לבקשה של ירדן, מצרים וארצות הברית, והם ישלחו שלושה נציגים המקורבים ביותר ליו"ר אבו מאזן. בתקופה האחרונה הרשות הפלסטינית ספגה ביקורת מבית, לאחר שמתחילת השנה נהרגו 60 פלסטינים. היא סופגת את הביקורת מחמאס, מגורמים בתוך פת"ח וגם מאנשי "גוב האריות", אך יחד עם זאת, ברשות מבינים שבוועידה יש הזדמנות אחרונה למנוע מצב של יציאה משליטה בשטח, שכן, המצב הביטחוני הרגיש יתפתח לעימות כולל.
חה"כ גדעון סער, המחנה הממלכתי, הגיב: "מדיניות היעדר התגובה של הממשלה בדרום ובצפון משדרת חולשה. הכלת פיגועים וירי רקטות לא תביא לשקט אלא להתדרדרות ביטחונית". חה"כ עודד פורר, ישראל ביתנו, הוסיף: "בהרכנת ראש ובהשפלת מבט בפני הטרור, שינתה ממשלת נתניהו-בן גביר את המדיניות של הממשלה הקודמת, מהתקפה להתקפלות. המעבר ממדיניות תקיפה ויוזמת שהגיבה על כל ירי, למדיניות הכלה והבלגה קרה מהר ממה שציפו כולם. רקטה ועוד רקטה והטפטופים חזרו. על החולשה של הממשלה הרעה הזו נשלם כולנו ביוקר".