משרתי מילואים רבים כבר הודיעו כי לא יתייצבו לשירות מילואים בעקבות המהפכה המשפטית, אלא שיותר מ-6,000 מילואימניקים אחרים חתמו על עצומה שבה התחייבו כי לא יפסיקו לשרת. בריאיון ל-N12 הם הביעו אתמול (שני) התנגדות נחרצת לקריאות לסרבנות וביקשו להעביר מסר: "תשאירו את הצבא מחוץ למשחק הפוליטי - אין לנו עם אחר וארץ אחרת".
יוזמי העצומה, אהוד עזריאל מאיר, עודד הרוש, יותם פרץ, ומאיר ליוש - כולם לוחמים במיל' - כתבו: "אנו, אנשי מילואים בהווה, מכל חלקי העם, מכל הדרגות והחילות, ומכל הקשת החברתית והפוליטית, ממשיכים ונמשיך לשרת כחיילי מילואים בצבא ההגנה לישראל, על אף המחלוקות הקיימות בחברה האזרחית, מתוך תחושת שליחות והכרה בחשיבות ההגנה על המולדת. כי אין לנו עם אחר - ואין לנו ארץ אחרת".
סרבנות חיילי המילואים - סיקור N12
- פרסום ראשון | אחרי קריאות הסרבנות: הרמטכ"ל ייפגש עם טייסים בחיל האוויר
- בעולם הערבי מסקרים את תופעת הסרבנות בישראל: "ישראל נקרעת ממלחמת האזרחים"
- 37 אנשי צוות אוויר במילואים בטייסת קרב: לא נגיע לאימון השבוע
- שיחת האזהרה של הרמטכ"ל הלוי לנתניהו: מודאגים מהתפשטות הסרבנות בתוך הצבא
- גנץ בקריאה לאנשי המילואים והסדיר: "אל תתנו יד לסרבנות"
עודד הרוש, ממארגני העצומה, שמשרת במילואים כמפקד טנק בשריון, סיפר על היוזמה: "לפני כשבוע חבר ואני ראינו את כל השיח והכותרות על הסרבנים. החלטנו לעשות את העצומה שלנו ובתוך יומיים חתמו עליה 4,000 משרתי מילואים, היום 4 ימים אחרי - אנחנו עם 6,000 חתימות. האמירה מאוד פשוטה - תשאירו את הצבא מחוץ לשיח הזה. זה הביטחון הבסיסי של כל אזרח במדינה הזו והוא לא יכול לפעול לפי אג'נדות. בלי צבא אין לנו חיים וביטחון הוא הבסיס לכל דבר".
"הייתי לוחם בלבנון השנייה ומפקד טנק ב'צוק איתן', וגם אני באופן אישי לא הסכמתי עם כל צעד", הוא המשיך. "את הדעות האלה חשוב להשאיר מחוץ לצבא כי זה הביטחון האישי שלנו. הרוב הגדול של משרתי המילואים אומר בעצומה: 'אנחנו יכולים להפריד, לשים את הדעות הפוליטיות בצד ולמילואים אנחנו מתייצבים'. הצבא חייב להישאר מחוץ לדבר הזה, אי אפשר שבפעם הבאה כשאגיד לחיילים שלי 'קדימה, להסתער' - כל אחד יצטרך לבדוק מה דעותיו הפוליטיות".
"בסוף צריך להכיר את העובדות - רוב מערך הלחימה של צה"ל בחירום נשען על המילואים שמחזיק את כל המערכה", הוא אמר. "דמייני מה יהיה לנו ואנחנו יודעים עד כמה האויבים שלנו לא שמחים לראות אותנו כאן. את המחבלים לא מעניין אם אתה בעד הרפורמה או נגד, אתה יהודי ומקומך לא כאן מבחינתם - מי שימנע את זה בחירום אלו משרתי המילואים. הם לא יכולים לפעול מתוך אג'נדה פוליטית, אחרת אף אחד לא יהיה כאן".
אביתר כהן, סטודנט בן 23 מירושלים, לוחם גבעתי לשעבר שמשרת במילואים בחטיבת ביסל"ח, הוסיף: "הקריאה לסרבנות זה דבר מאוד חמור, ניסיון להלך אימים על הבחירה הדמוקרטית של העם. יש לנו בסוף עם אחד ואנחנו צריכים להגן על עצמנו מפני אויבים מבחוץ. אנשים מנסים לקדם את האג'נדות הפוליטיות שלהם על חשבון ביטחון המדינה ולא ייתכן שבמדינה דמוקרטית נקבל החלטות באמצעות לחץ של גורמים, זה חוטא לכל המטרה של משטר דמוקרטי".
"אם חלילה יקרה מצב שבו טייסים או יחידות מיוחדות יחליטו שהם מסרבים להמשיך להגן על עם ישראל, עלולות להיות לכך תוצאות מרחיקות לכת", הוא הדגיש. "נצטרך לנקוט צעדים כדי להגן על ביטחון ישראל. יש פה שני צדדים ולהשתמש בלחצים של ביטחון מדינת ישראל כדי לגרום לקולות של אנשים מסוימים שיהיו שווים יותר בקלפי - זה פשוט ביזיון ונגד כל הרעיון של מדינה דמוקרטית".
מאיר ליוש, ממארגני העצומה, הוסיף: "מאחורי העצומה עומדים מילואימניקים מכל הדעות ומגוון החילות שמסתכלים על המצב ואומרים לעצמם - איך זה שאת הצבא, את המקום הכי קריטי לקיומנו כעם, לקחו לצד של סרבנות בגלל מהלך פוליטי? מי ישמור על המדינה כשנסראללה יפלוש מלבנון או כשאיראן תתקוף?"
הוא פנה לסרבנים וביקש להעביר מסר: "אתם הסרבנים - תשבו בבית ותתנו לטילים להתפוצץ לידכם מכל כיוון, ולא תצאו כדי לשמור על המדינה? אנחנו באנו לומר - אל תגעו בצבא, אל תגעו בשירות המילואים. תשאירו את הוויכוח הפוליטי מחוץ לצבא".