יממה אחרי פעילות צה"ל בשכם שהותירה אחריה 11 פלסטינים הרוגים ויותר מ-100 פצועים, גורמים במערכת הביטחון תוהים הבוקר (חמישי) אם לא היה נכון לפעול באמצעים אחרים שלא היו כוללים את כניסת הצבא לעיר.
ההחלטה להיכנס לשכם התקבלה על ידי הדרג הפיקודי. אותם גורמים מעלים את האפשרות שאם ההחלטה על פעילות צה"ל הייתה מתקבלת בידי דרגים גבוהים יותר, המכירים את ניסיונות הרגעת השטח, ההחלטה שמתקבלת הייתה שונה.
המבצע בשכם העלה תהיות בקרב גורמי מערכת הביטחון בנוגע לדחיפות הכניסה לתוך העיר הפלסטינית באור יום, תוך חיכוך עם האוכלוסייה האזרחית. פעילות הצבא פגעה במידה מסוימת בניסיון הישראלי להרגיע את השטח, וחיבלה במאמצי ההידברות שהתקיימו מול הרשות הפלסטינית.
הפעילות נערכה כמה ימים בלבד אחרי השיחות שהתקיימו בין בכירים ישראל לבכירי הרשות הפלסטינית להרגעת השטח. הפלסטינים מצידם אפילו עשו צעד ראשון ומשכו את הגינוי שרצו להניח על שולחן מועצת הביטחון של האו"ם. מאחורי הקלעים נעשה גם מאמץ להגיע להבנות באשר לארגון הטרור "גוב האריות", לפיהן אנשי הארגון יסגירו עצמם לרשות ויפסיקו עם תכנון וביצוע פיגועים, ובתמורה לכך ישראל תפסיק את המעצרים שלהם. ייתכן כי האירוע אתמול בשכם סגר את אותו חלון ההזדמנויות להגיע להבנות.
הדילמה שעמה התמודדו במערכת הביטחון היא אם נכון להיכנס לשכם בעיתוי הנוכחי כדי לעצור את פעילות אותם החשודים. ההבנה במערכת הביטחון הייתה שכניסה כזו של צה"ל לשכם תביא לנפגעים רבים ותסיסה בשטח. בשירות הביטחון הכללי טוענים כי אותם מבוקשים שחוסלו תכננו לבצע פיגועים בטווח הזמן הקרוב. לצד זאת, כניסה לשכם מסמלת גם לפלסטינים שאין ערי מקלט וכי פעילות צה"ל יכולה להיערך בכל מקום ובכל שעות היממה.
בעקבות המבצע נורה לפנות בוקר מטח של 6 רקטות מעזה ליישובי הדרום. 5 רקטות יורטו ואחת נפלה בשטח פתוח, אין נפגעים ישראליים. בתגובה לירי צה"ל תקף ברצועה אתר לייצור אמצעי לחימה ומתחם צבאי של חמאס. אתמול המשטרה העלתה הכוננות ברחבי הארץ, בדגש על יישובי קו התפר, ירושלים וערים מרכזיות נוספות. גורם צבאי בכיר אמר אתמול ל-N12: "אנחנו נערכים לפעולות נקם".