בזמן שעדיין אין ממשלה חדשה באופק והמתיחות ביהודה ושומרון נמשכת, בלילה שבין שבת לראשון הג'יהאד האיסלאמי שיגר רקטות משטח רצועת עזה לעבר ישראל. אולם נראה שמאז נרשמת רגיעה - בשל הלחץ מצד קטאר שמארחת את המונדיאל. אתמול (שני) העיתון הפלסטיני אל-איאם שיוצא לאור ברמאללה, דיווח מפי מקור בפלגים הפלסטיניים בעזה כי המתווך הקטארי, מוחמד אל-עמאדי, והמתווך המצרי הצליחו לעצור את ההסלמה ברצועת עזה.
"המגעים האינטנסיביים שקיימו קטאר ומצרים נועדו למנוע הסלמה, שתגרום להסחת הדעת של העולם ממשחקי המונדיאל בקטאר", אמר מקור בפלגים.
בשנים האחרונות יוצא אל-עמאדי שוב ושוב ממקום מושבו בדוחא ומבקר אצל אנשי חמאס בעזה. לעיתים קרובות הוא עושה גם את הדרך לכיוון השני, ישראל ונפגש עם בכירים במערכת הביטחון – בתקופות מתוחות בפרט אך גם בשגרה. לאחרונה, עם פתיחת המונדיאל – השליח הקטארי הגיע לביקור בעזה כדי להעביר חמאס מסר חד וברור, כזה שאינו משתמע לשתי פנים. "עזה נשארת שקטה במהלך המונדיאל", הוא הפציר בהם והניף מולם את מנוף הלחץ שלו.
אל-עמאדי שנושא בתואר הרשמי ראש הוועדה לשיקום רצועת עזה, מתהלך כטווס שמאמין כי על הצדדים ליישר קו עם עמדותיו - בשל העובדה שהוא חולש על ברז הכספים הקטארי. מדובר באותו ברז שמעביר את המענק הקטארי לרצועת עזה, מממן את הפרויקטים לשיקום הרצועה וקובע סדר יום עבור מיליוני תושבים משני צידי הגדר. איש עסקים אחד שמשפיע על האזור כולו.
השם מוחמד אל-עמאדי, אבל את צירוף המילים המענק הקטארי - שעומד על 30 מיליון דולר ואותו הוא מחלק, בוודאי אתם כבר מכירים היטב. מדובר באותם דולרים שמחולקים מדי חודש לכ-100 אלף משפחות נזקקות ברצועה כדי לייצר שקט. במובן מסוים חמאס כבר התמכר למענק הזה ונראה שגם עם חילופי הממשלות בישראל, ממשיכים להישען על המושיע הקטארי שמקנה שקט.
בשנה החולפת המנגנון השתנה מעט. שליש מהסכום שנועד כפקידי חמאס - כבר לא עובר כמוזמן. אלא קטאר ממנת דלק שמועבר דרך מצרים בשווי 10 מיליון דולר. ארגון הטרור חמאס לא משלם בעבור הדלק ובכסף הזה הוא משלם את המשכורות לפקידיו.
"הפלגים הפלסטיניים דרשו ללחוץ על לישראל להפסיק את הפעולות שלה בשטחי הגדה ובירושלים", הוסיף הגורם. לדבריו, הרחוב הפלסטיני מפעיל על הפלגים לחץ גדול על מנת שיגיבו על הפעולות של ישראל, כמו גם על האג המחבל עמאר מפלח שביצע את פיגוע הדקירה בחווארה ביום שישי.
בזמן שהעיניים של העולם כולו נשואות לעבר משחקי המונדיאל בקטאר, מערכת הביטחון ממשיכה להוביל צעדים לשיקום רצועת עזה, ובראשם מכסת ההיתרים לתושבי רצועת עזה שעומדת כיום על 17 אלף - מתוך תפיסה שצעדים אזרחיים הם המפתח לשקט ביטחוני וליציבות באזור. יחד עם זאת, צה"ל ממשיך לדבוק במשוואה שלו - שלפיה כל ירי רקטי נענה בתקיפת מטרות של ארגון הטרור חמאס, הריבון ברצועת עזה.