מבצע "עלות השחר" נגד הג'יהאד האיסלאמי בעזה הסתיים עם שיעורי הצלחה חסרי תקדים של מערכת כיפת ברזל, בהשוואה לשיעורי ההצלחה שנראו במבצעים קודמים ברצועה.
לפני המטח האחרון ששוגר אמש לעבר ישראל, שיגר הג'יהאד האיסלאמי 935 רקטות ופצמ"רים, מתוכם 775 הגיעו לשטח ישראל ו-300 יורטו בהצלחה. לאחר הפרות הפסקת האש עלה המספר ל-1,000 שיגורים ול-380 יירוטים מוצלחים.
שיעור היירוטים המוצלחים של "כיפת ברזל" במבצע האחרון הגיע ל-96%, זאת לעומת כ-90% במבצעים הקודמים. במבצע "עמוד ענן" בשנת 2012 עמדו אחוזי ההצלחה של היירוטים על 84% - עם סוללה אחת בלבד. במבצע "צוק איתן" בשנת 2014 כבר טיפסו אחוזי ההצלחה ל-90%. במבצע "חגורה שחורה" בשנת 2019 כבר הגיעו ל-92%, וכך גם ב"שומר החומות" בשנה שעברה.
אחת הסיבות העיקריות שהביאו לשיפור באחוזי ההצלחה היא השדרוג הטכנולוגי שנעשה בשנה האחרונה בכיפת ברזל, שכלל סדרה של ניסויים במערכת יירוט משודרגת. "ביצענו עשרות יירוטים במסגרת ניסויים ויותר מ-2,000 יירוטים מבצעיים" אמר בתום שורת הניסויים משה פתאל, ראש מנהלת "חומה" במשרד הביטחון, שאחראית על מחקר ופיתוח של אמצעי לחימה. פיני יונגמן, סמנכ"ל בכיר וראש חטיבת ההגנה האווירית בחברת רפאל, שהובילה את הניסויים, אמר בתום הניסויים כי "היום אפשר לומר שמדינת ישראל מוגנת יותר, מעבר למה שמערכת כיפת ברזל יכלה לספק לפני סדרת הניסויים".
אחוזי ההצלחה הגבוהים במבצע האחרון קשורים גם להיקף הירי ולכמות המטחים הגדולים ששיגר הג'יהאד האיסלאמי לעבר ישראל. כמו כן, האיום שאיתו התמודדה כיפת ברזל בימים האחרונים היה הרבה פחות אינטנסיבי בהשוואה למבצעים קודמים ברצועה. לכן, המיירטים היו צריכים להתמודד עם פחות יירוטים בכל רגע נתון. בנוסף, רבות מהרקטות של הג'יהאד התבררו כנחותות, מה שגרם גם לכשלים רבים בשיגורים, שהובילו למותם של אזרחים פלסטינים.