ההתחממות בדרום: בתום הערכת מצב ביטחונית שהתקיימה אתמול (שבת) בעקבות ירי הרקטות מעזה לעבר ישראל, החליט שר הביטחון בני גנץ להקפיא את הגדלת מכסת ההיתרים לצורכי עבודה ומסחר לפלסטינים תושבי הרצועה. בעקבות זאת, הגדלת המכסות ב-1,500 שהוחלט עליה קודם לכן – לא תצא לפועל.
"ארגון הטרור חמאס נושא באחריות לכל הנעשה ברצועת עזה וממנה כלפי מדינת ישראל והוא יישא בהשלכות", נמסר ממשרד מתאם פעולות הממשלה בשטחים. לצד זאת, ההבנה במערכת הביטחון היא שהאירוע הביטחוני מאחורינו ואנו לא הולכים לכיוון של הסלמה.
ההתקפות של חיל האוויר נגד מפעלי חמאס לייצור רקטות ברצועת עזה היו משמעותיות ביותר, מכיוון שלארגון אין הרבה אתרי ייצור רקטות ברצועה. נוסף על כך, חמאס מתקשה מאוד בהברחה של אמצעי לחימה "כבדים" לתוך הרצועה. זאת, מכיוון שיחד עם המצרים ישראל סוגרת את התווך הימי והיבשתי, ואז הם נאלצים להתבסס על ייצור עצמי.
למרות התקיפה המשמעותית חשוב לציין שלא מדובר בשינוי מדיניות ולא בשינוי משוואה. המדיניות נותרה בעינה - והיא לפגוע ביכולות של החמאס. ככל הנראה מדובר במטרות שנשמרו בבנק מטרות, וברגע שהייתה הזדמנות - הן הותקפו.
במערכת הביטחון מעריכים שהאירוע זה מאחורינו, וגם המסרים שהעביר חמאס בעניין הזה הוא באותו הרוח – שהארגון לא מעוניין בהסלמה. מבחינת ישראל הרבה פחות חשוב מי ירה, אלא הרבה יותר חשוב מי לא מנע את הירי, ולכן התקיפות היו נגד חמאס.
ארבע רקטות נורו אתמול בלילה לעבר ישראל: שתיים מהן היו לעבר אשקלון - אחת מהן יורטה על ידי כיפת ברזל והשנייה התפוצצה בשטח פתוח. שתי רקטות נוספות התפוצצו בשטחים פתוחים במועצה האזורית לכיש, סמוך לקריית גת. מד"א טיפלו בארבעה נפגעי חרדה.
בצל החשש מחידוש הירי הרקטי, ההבנה בצה"ל שהאירוע מאחורינו. תושבי אשקלון חזרו מאוד מהר לשגרה ומילאו את בתי הקפה והמסעדות במרינה. "ברגע הראשון נכנסנו ללחץ אימים, רצנו ישר חזרה למקום מוגן", סיפר ל-N12 תושב אשקלון. "ילדים בכו, מי שהיה באזור בכה וממש היה סוג של התקף חרדה לחלק מהאנשים שהיו באזור".
"צריך לחזק את העיר הזאת", ציין תושב אחר. "אני חושב שאנשים צריכים לבוא לפה מכל הארץ. יש פה מרינה מאוד מאוד יפה, שום קסאם לא אמור לעצור אותנו".
שעות אחרי תקיפות חיל האוויר, אין הנחיות מיוחדות לתושבי האזור ואין ביטולים של אירועים שאמורים להתקיים. הכוונה כעת מבחינת ישראל היא לחזור לשגרה מלאה.