פרסום ראשון: במבצע סודי לילי של מערכת הביטחון נסללה הלילה (שישי) דרך מילוט לקיבוץ כרם שלום החוצה, בדרך שלא חשופה לעזה. המטרה: לאפשר בשעות הקרובות את הסרת הסגר ההרמטי מעל קיבוץ כרם שלום. מסדרון היציאה יאפשר לתושבים לנסות ולקיים שגרה בצל איומי הג'יהאד, שמשבשים את מרקם החיים בדרום.
סלילת הכביש בוצעה הלילה באמצעות דחפורים וכלים כבדים. כזכור כרם שלום ונחל עוז נמצאים בסגר טוטאלי כבר 4 ימים והדרך הזו תאפשר להם לצאת החוצה. כבר אתמול הוצאו ילדים לנופש בירושלים להתרעננות לכמה ימים. מאחורי הקלעים נעשים כל הזמן ניסיונות להרגיע את השטח בתיווך מצרי, בניסיון למנוע תגובה צבאית.
ראש הממשלה יאיר לפיד קיים היום הערכת מצב ביטחונית ומסר: "תושבי העוטף, ביטחונם ואיכות חייהם בראש סדר העדיפויות שלנו. אנו פועלים להחזיר אותם לשגרת חייהם במהירות האפשרית. זו האחריות שלנו". בדיון השתתפו ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט, שר הביטחון בני גנץ, הרמטכ"ל אביב כוכבי, ראש המל"ל אייל חולתא, ראש השב"כ רונן בר, המזכיר הצבאי של רה"מ ובכירים נוספים. עוד נמסר כי במהלך סוף השבוע תתקיימנה הערכות מצב ביטחוניות נוספות על פי הצורך.
באזור הנגב המערבי הכבישים נותרים חסומים, כמו גם תנועת הרכבות והפעילות החקלאית. בצה"ל מנסים לשמר את הדריכות הגבוהה עם עיבוי של כוחות, גם פריסת כיפת ברזל, פעילות אווירית נרחבת לאורך כל ארבעת הימים האחרונים, וגם הלילה והבוקר מעל שמי עזה.
המתיחות בעוטף עזה - סיקור N12:
- צה"ל החליט לתגבר את אוגדת עזה בכוחות נוספים; לפיד: "לא נירתע מהפעלת כוח"
- המצור בעוטף יימשך: חשש מהסלמה בדרום שעשויה להוביל להתלקחות בהר הבית
- תושבי עוטף עזה זועמים: "איבדנו את הדרך"
הבוקר מקיים ראש הממשלה יאיר לפיד הערכת מצב לגבי המתיחות בדרום, לאחר שהבהיר כי לא ניתן למשוך את המצב הזה הרבה זמן, ושבימים הקרובים נראה את העלאת הרף של צה"ל, עם דגש על פעולות צבאיות.
"לא נקבל מצב לאורך זמן שבו ארגוני הטרור ישבשו את חיי התושבים", אמר אתמול לפיד בהערכת מצב שקיים עם שר הביטחון בני גנץ. "לא נירתע מהפעלת כוח כדי להחזיר את שגרת החיים בדרום המדינה, ולא נפסיק את מדיניות המעצרים של פעילי טרור ביהודה ובשומרון".
ההערכה היא כי ביממה הקרובה ינסו במערכת הביטחון למצות תהליכים שאינם מלחמתיים מול הרצועה. במקביל נמשכת בניית היכולות של צה"ל בגבול הרצועה לקראת הימים הקרובים.
בדרג המדיני והביטחוני צפויים להשאיר את ההגבלות על יישובי העוטף עד לאחר צום תשעה באב ביום ראשון – אך שם מסומן כפי שנראה הגבול. החשש בישראל הוא שהסלמה אפשרית בדרום תגרור התלקחות גם בירושלים.