החשש מפיגוע נגד ישראלים בטורקיה: משטרת איסטנבול מאבטחת הערב (שלישי) באופן חסר תקדים מקומות שבהם שוהים תיירים ישראלים, ומנהלת בשיתוף המוסד מצוד אחר חוליות טרור איראניות. לפחות 1,000 ישראלים בטורקיה קיבלו שיחות אזהרה, כאשר מקרה אחד היה כנראה רגע לפני ניסיון חטיפה.
דיווח שנבדק מגיע מאזרח ישראלי שלפיו ניסו לחטוף אותו במהלך הימים האחרונים. לטענתו, היה מגע פיזי בינו לבין אלה שהוא טוען שניסו לחטוף אותו, והוא הצליח לחמוק ברגע האחרון אחרי עימות פיזי. לא ניתן לפרסם את כל הפרטים לגבי האירוע הזה, והמידע נבדק.
מעבר לאירוע הזה, המצוד אחר חוליות טרור איראניות בטורקיה נמשך כל הזמן, כאשר ישראל וטורקיה פועלות במשותף. לפי ההערכות המודיעיניות, לא הצליחו לשים את היד על כל החוליות שנמצאות בשטח וישנה פעילות נוספת. כאלף ישראלים הוזהרו בימים האחרונים על ידי גורמי ביטחון ישראליים מניסיונות לפגוע בהם והם התבקשו לחזור ארצה. במערכת הביטחון מודאגים מכך שחלק מאלו שהוזהרו נשארו עד כה בטורקיה.
הוקם צוות משימה מיוחד של המוסד, השב"כ והמל"ל, שעובד 24/7 לניתוח מודיעין וגזירת טיפולים ואזהרות לישראלים בזמן אמת. ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס הערב למתיחות הזאת, ואמר כי "זרועות הביטחון של ישראל עושים הכול כדי לסכל פיגועים כאלה, וכדי לנטרל מראש את שולחיהם של המחבלים, ואת שולחי שולחיהם". הוא הבהיר כי "לא נהסס להפעיל את עוצמתה של ישראל בכל מקום בעולם, למען שמירה על אזרחינו".
משרד החוץ הטורקי פרסם היום הודעה רשמית על "לחימה בלתי מתפשרת" בטרור, ובמשרד החוץ הישראלי מברכים. בכל הקשור למשבר האיומים על מטרות ישראליות, יש שיתוף פעולה באבטחה חסרת תקדים באזורים פופולריים עבור תיירים ישראלים. גורמים ישראלים מאשרים את הרושם לפיו הטורקים עושים ככל שביכולתם כדי לסייע לישראל לעבור את הגל הזה.
הטורקים יוצאים מגדרם כדי להיראות כמי שמתייחסים לאיומים אלו ברצינות, ואחת הסיבות לכך היא העובדה שהם רוצים לשוב ולהוכיח את רצינותם בכוונה לנרמל את היחסים עם ישראל. מעבר לכך, לטורקיה אין כול אינטרס שישראלים או אחרים ייפגעו בשטחה והיא רואה באיומים על חיי הישראלים בטורקיה - כאיומים עליה.