בעקבות ההתרעות על פיגועים שחוליות טרור איראניות מתכננות לבצע נגד ישראלים בטורקיה, כוחות הביטחון הטורקיים והישראליים ממשיכים היום (רביעי) במצוד המשותף אחר גורמי הטרור במדינה. איך פועל החמ"ל המשותף כדי לבנות תמונת מצב מודיעינית ולסכל פיגועים? כל הפרטים על הפעילות שמתבצעת מאחורי הקלעים.

סיקור N12 על החשש מפיגוע נגד ישראלים בטורקיה:

 החמ"ל המשותף פועל 24/7

 בצל החשש מפיגוע נגד ישראלים בטורקיה, הוקם צוות משימה מיוחד של המוסד, השב"כ והמל"ל, שעובד 24/7 לניתוח מודיעין ובניית תמונת מצב מודיעינית - בהתאם למידע שמתקבל ולאיומים שעומדים על הפרק. ראש הממשלה נפתלי בנט אמר אמש כי "זרועות הביטחון של ישראל עושים הכול כדי לסכל פיגועים כאלה, וכדי לנטרל מראש את שולחיהם של המחבלים, ואת שולחי שולחיהם".

אבטחה באיסטנבול (צילום: חדשות 12)
אבטחה בטורקיה | צילום: חדשות 12

משלבים כוחות בשטח

הפעילות לסיכול חוליות טרור איראניות בטורקיה מתבצעת גם בשטח יחד עם כוחות הביטחון הטורקיים. שילוב הזרועות תורם לפן המודיעני ומאפשר לשים את היד על המקומות שמועדים לפורענות, למקד את פעולות האבטחה וגם לנקוט פעולות אזהרה כשנדרשים לכך.

כך לדוגמה, אתמול פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" על דיווח שנבדק ומגיע מאזרח ישראלי, שלפיו ניסו לחטוף אותו במהלך הימים האחרונים. לטענתו, היה מגע פיזי בינו לבין אלה שהוא טוען שניסו לחטוף אותו, והוא הצליח לחמוק ברגע האחרון אחרי עימות פיזי.

איסטנבול, טורקיה (צילום: רויטרס)
צוות משימה מיוחד פועל בשטח | צילום: רויטרס

אזהרה בזמן אמת

בזמן שעדיין קיים חשש שהאיראנים ימשיכו בניסיונותיהם להוציא לפועל פיגועים נגד ישראלים בטורקיה, לפחות 1,000 ישראלים ששוהים במדינה קיבלו לאחרונה שיחות אזהרה. אך חלק מאותם ישראלים שהוזהרו בידי כוחות הביטחון נשארו בטורקיה - וזה מעורר חשש בקרב מערכת הביטחון. על פי ההערכות המודיעיניות, עדיין לא הצליחו לשים את היד על כל החוליות שנמצאות בשטח והפעילות נמשכת ללא לאות.

איסטנבול טורקיה (צילום: Lumiereist, shutterstock)
מבצע האבטחה מתמקד באתרים שישראלים אוהבים באיסטנבול | צילום: Lumiereist, shutterstock

חברת צ'ק פוינט הישראלית חשפה אתמול כי האקרים אירנים פרצו לתיבות מייל של בכירים בישראל וביצעו תקיפות "פישינג" ממוקדות נגד גורמים פוליטיים ואקדמיים – שחלקם בעלי פרופיל ציבורי גבוה. בין אלו שסומנו בכוונת האיראנית נמצאים - שרת החוץ לשעבר ציפי לבני, אלוף במילואים שעסק בתחומים רגישים ומורכבים, שגריר ארה"ב בישראל לשעבר וראש מכון מחקר ביטחוני גדול בישראל.

בתחילת השבוע פרסמנו כי המודיעין הטורקי חשף רשת סוכנים איראניים ששמה לה למטרה לפגוע ביעדים ישראלים במדינה. מדובר ברשת איראנית שפעלה בטורקיה לפני יותר מחודש. על פי גורמים במערכת הביטחון, יש עדיין אזהרות על רקע איום ממשי כלפי ישראלים בזירה הטורקית.

מבוקשים
הבכירים הישראלים שנמצאים על הכוונת

המלצת המל"ל לישראלים השוהים בטורקיה:

  1. להימנע מיצירת קשר עם זרים
  2. להימנע ממסירת פרטים אישיים או מיקומים מדויקים או כתובות של בתי מלון
  3. להצטייד במספר של נציגות ישראלית במדינה ושל שירותי חירום
  4. להימנע מלספר על השירות הצבאי
  5. להימנע מהחצנת הזהות הישראלית בציבור