באיראן ממשיכים לנסות ולחקור את חיסולו המסתורי אתמול (ראשון) של חסן סיאד ח'ודאיארי בלב טהראן. ברפובליקה האסלאמית כבר מפנים אצבע מאשימה לכיוונה של ישראל ומבטיחים בנקמה. רק הבוקר אמר נשיא איראן אברהים ראיסי כי "הנקמה על מותו היא בלתי נמנעת".
ח'ודאיארי, שהיה בדרגת עקיד (מקבילה לקולונל – אל"מ), נחשב לדמות בכירה למדי בכוח קודס של משמרות המהפכה ופעל רבות בסוריה. על פי חלק מהדיווחים, היה ח'ודאיארי משנה למפקד יחידה 840 בכוח קודס, שפעילותה נחשפה בחודש נובמבר 2020 על ידי צה"ל – ופעלה לבצע פעולות טרור נגד ישראלים ויהודים בישראל וברחבי העולם.
חיסולו, הראשון מזה זמן רב יחסית על אדמת טהראן, הוא עוד אחד בשורת חיסולים של בכירים במשמרות המהפכה ובתוכנית הגרעין האיראנית לאורך השנים האחרונות. אופן חיסולו – באמצעות שני מתנקשים רכובים על אופנוע שירו בו מטווח קצר בעת שהיה במכוניתו סמוך לביתו – דומה במידה רבה לפעולות חיסול אחרות.
הפעם האחרונה שבה חוסל בכיר איראני על אדמת איראן בפעולה המיוחסת לישראל הייתה ב-27 בנובמבר 2020, אז חוסל מי שנחשב ל"אבי תוכנית הגרעין האיראנית", מוחסן פח'ריזדה. פח'ריזדה חוסל בכביש ראשי, סמוך לבירה טהראן, בעת שנסע עם רעייתו במכונית בסוף השבוע. הוא חוסל למרות שזכה לליווי של שומרי ראש רבים, ועל פי כלי תקשורת זרים החיסול בוצע באמצעות מכונת ירייה מיוחדת שהותקנה מבעוד מועד על רכב סמוך.
ישראל הואשמה באחריות לחיסול פח'ריזדה באופן מיידי, וגם אז נשמעו קולות שקראו לנקום את מותו. על פי כל ההערכות והדיווחים, מותו של פח'ריזדה, פרופסור לפיזיקה גרעינית, הביאה לפגיעה של ממש בהתקדמות תוכנית הגרעין האיראנית. יחד עם זאת, מומחים שונים הבהירו כי למרות העיכוב שנגרם בשל חיסולו, הידע המהותי שהביא עימו כבר קיים במערכת ופרויקט הגרעין נמשך. כחודש לאחר החיסול טענה איראן שעצרה כמה מהמעורבים בחיסול.
בניגוד למרבית החיסולים של בכירים במשמרות המהפכה ובתוכנית הגרעין האיראנית לאורך השנים, שרובם ככולם מיוחסים לישראל ולמוסד, חיסולו של הגורם האיראני הבכיר ביותר בוצע דווקא על ידי ארה"ב בהוראת נשיאה לשעבר דונלד טראמפ. ב-3 בינואר 2020 חוסל קאסם סולימאני, מפקד כוח קודס במשמרות המהפכה, זמן קצר לאחר שנחת בנמל התעופה בבגדאד שבעיראק. סולימאני חוסל באמצעות טיל שנורה מכלי טיס בלתי מאויש, בעת שנסע ברכב לעבר פגישה עם בכירים עיראקים.
קאסם סולימאני נחשב לגורם העיקרי שקידם את ההתעצמות וההתבססות האיראנית באזורים רבים במזרח התיכון, ובעיקר בסוריה – שאליה נכנסו לאורך השנים האחרונות כוחות של משמרות המהפכה בחסות מלחמת האזרחים שם. טראמפ קיבל אחריות לחיסולו של סולימאני, בסיומה של תקופה מתוחה שבה פגעו האיראנים ביעדים אמריקניים בעיראק ובמזרח התיכון. למרות זאת, סולימאני, שנחשב כמי שהיה מקורב באופן אישי למנהיג העליון ח'אמנהאי, אחראי במידה רבה לפגיעה בחייהם של ישראלים וליצירת תשתית טרור שגם היום מהווה איום על ישראל. כלי תקשורת זרים דיווחו שישראל סייעה לארה"ב בפעולת החיסול, לרבות באמצעות מודיעין.
בחודש ינואר 2012 נהרג מוסטפא אחמדי רושאן, מומחה לכימיה שעבד כסגן מנהל המתקן להעשרת אורניום בנתנז. רושאן נהרג בפיצוץ מכונית תופת סמוך לאוניברסיטה בצפון טהראן, והעיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" פרסם כי סוכני מוסד ישראלים עומדים מאחורי החיסול.
ביולי 2011 דווח כי דריווש רזאינז'אד, פרופסור לפיזיקה שהיה מעורב בתוכנית הגרעין האיראנית, חוסל מחוץ לביתו על ידי מתנקשים רכובים על אופנוע. בינואר 2020 נהרג פרופסור נוסף שהיה קשור בתוכנית הגרעין, מסעוד עלי מוחמדי, מפיצוץ מטען חבלה במכוניתו בעת שנכנס אליה. בנובמבר 2011 נהרגו לפחות 17 אנשי משמרות המהפכה, בהם גם חסן טהראני מקדם, קצין בדרגה המקבילה לתא"ל שהיה מבכירי תוכנית הטילים האיראנית, כתוצאה מפיצוץ בבסיס המרוחק כמה עשרות ק"מ מטהראן.
מאז ראשית שנות האלפיים מצאו את מותם בדרכים שונות רבים מבכירי משמרות המהפכה ותוכנית הגרעין באיראן. רבים מהם נהרגו במה שנראה כפעולות חיסול קלאסיות, אך לא מעט מהם מצאו את מותם בדרכים נוספות כמו הרעלה, התרסקות מטוס מסתורית ועוד. ככל הנראה, המכנה המשותף לכולם הוא מעורבות במאמץ האיראני להתעצם צבאית או לפתח נשק גרעיני – באופן שבוודאות יאיים על ישראל. כמעט בכל המקרים האשימו האיראנים את ישראל ואיימו בנקמה, וכך גם הפעם.