"מזהירים מפני ניסיון לארגן את צעדת הדגלים": ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה שלח היום (ראשון) מסר מאיים לישראל במהלך כנס שנערך בעזה לציון שנה לסיום מבצע שומר החומות. זמן קצר לפני כן שרי מרצ מתחו בישיבת הממשלה ביקורת על ההחלטה לאפשר למצעד הדגלים לעבור בשער שכם.
"לעולם לא נאפשר את חילול מסגד אל-אקצא או את ההתקפה על עמנו בירושלים, בגדה המערבית ובשטחים שנכבשו ב-1948", טען הנייה בנאום מקוון שנשא מקטר ושודר בעזה. "הקרב שלנו עם 'האוייב' נכנס לשלב חדש על כל ממדיו והשלכותיו, ונשיג ניצחון גדול לעם שלנו", המשיך בכיר החמאס וטען כי ב"מאזן הכוחות האסטרטגי" יש לחמאס יתרון על פני ישראל: "אנחנו לא רק מדברים. מעשינו קודמים לדברינו, והמאבק שלנו עם 'הכובש הציוני' נכנס לשלב חדש". עוד הבטיח הנייה למאזינים בעזה לשחרר את האסירים ו"להשיב את הפליטים".
"מה שקורה בירושלים ובסביבתה הוא עלבון מכוון למוסלמים ולפלסטינים", הוסיף מנהיג הג'יהאד האסלאמי זיאד נח'אלה שדבריו הועברו מלבנון. "'האויב הציוני' עומד לראשונה מול העובדה שהעם הפלסטיני מוכן להתנגד וללכת עד הסוף. האיתנות של ג'נין והערים הפלסטיניות ואחדות ההתנגדות מוכיחים את איתנות עמנו מול הכובש".
העימות בישיבת הממשלה סביב המצעד
הדברים של מנהיגי ארגוני הטרור מגיעים לקראת מצעד הדגלים שצפוי להיערך ביום ראשון הבא בירושלים ולעבור בעיר העתיקה. בין היתר אישר השר לביטחון הפנים עמר בר-לב שהמצעד יעבור בשער שכם, אחד מהמוקדים המתוחים ביותר בעיר, וזאת בהתאם להמלצת מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי.
מלבד לאיומי החמאס, ההחלטה של בר-לב עוררה מחלוקת עזה גם בתוך הקואליציה. "למה מצעד הדגלים צריך לעבור דרך שער שכם?", שאל היום השר לשיתוף פעולה אזורי עיסאווי פריג' במהלך ישיבת הממשלה. "תמיד זה היה כך", ענה לו ראש הממשלה נפתלי בנט. "המצעד תמיד עבר דרך שער שכם. ראש הממשלה הקודם התקפל בפעם שעברה בעקבות לחץ החמאס. כל גורמי המקצוע בעד". שרת החינוך יפעת שאשא ביטון כינתה את השיח סביב הנושא "אבסורד" וציינה כי "דגל ישראל צריך להיות מונף בכל מקום". השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג התערבה: "זו פעילות פרובוקטיבית פוליטית".
"לפעמים לא צריך לקבל את ההמלצה של גורמי המקצוע – אתה צריך לשקול אם הדבר הזה ידליק מדורה או לא", תקף אתמול השר לשעבר וחבר ישראל ביתנו אלי אבידר. "אם אתה רוצה להדליק מדורה – על הכיפאק, תבוא עם דלי נפט ותדליק. בתקופה כזו רגישה, לעשות מצעד דגלים? מה אתה עושה?".
מצעד הדגלים ואירועי יום ירושלים נתקלו בשנה בתגובות אלימות של הפלסטינים בבירה, בעיקר סביב סוגיית הר הבית. אחרי ימים של עימותים אלימים והסלמה ביטחונית, המהומות הקשות שפרצו באותו היום בבירה לצד ירי הרקטות לעבר ירושלים ויישובי הדרום סימנו את נקודת המפנה שהובילה לפתיחת מבצע "שומר החומות".