הפרשה שלא יורדת מסדר היום: מותה של העיתונאית שירין אבו עאקלה מהירי בג'נין ממשיך להסעיר את השטח. ביקורת רבה נמתחה על התנהלות המשטרה במהלך הלווייתה - ביקורת שגם הובילה להחלטת המפכ"ל על תחקיר פנימי לאירוע - וברשות הפלסטינית וגם בהנהגת חמאס ממשיכים לבקר את התנהלות ישראל ולחזק את משפחתה.
מנהיג חמאס בעזה, יחיא סינוואר, הגיע היום (שבת) למשרדי רשת אל-ג'זירה, שבה עבדה העיתונאית, ברצועת עזה כדי להביע את תנחומיו על מותה וכינה אותה "שאהידה". בשיחה עם עמיתיה ועם הנהלת הערוץ, אמר כי אבו עאקלה הייתה "סמל של התקשורת הפלסטינית" ושיבח את תפקודה בסיקור במשך 27 שנים.
סינוואר הזכיר כי לפני שנה ישראל הפציצה את משרדי אל-ג'זירה בעזה ואמר: "מי שהחליט להפציץ את המשרדים הללו הוא אותו אחד שהחליט להתנקש בשירין". לדבריה היא נרצחה "יותר מפעם אחת - פעם אחת כשירו בה, ובפעם השנייה בניסיונות לשבש את ההלווייה שראויה למישהי במעמדה".
סינוואר גם אמר כי התנהלות המשטרה היוותה "מתקפה על ארון הקבורה, אלו פשעים שלא חלה עליהם התיישנות". עוד טען סינוואר כי הקהילה הבין-לאומית פועלת ב"מוסר כפול בהתמודדות עם הפשע הזה - העולם צריך לפעול כדי שהכיבוש יישא באחריות למעשיו. אנחנו לא מפחדים מאף אחד, אני כעת מוכן לצאת לדבר בשידור ישיר".
ולא רק הוא פעל לחזק את קרוביה ועמיתיה של העיתונאית: יושב ראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) העניק לעיתונאית את "כוכב ירושלים", בנוכחות משפחתה והנהלת אל-ג'זירה. בניגוד להתנגדות הרשות לחקירה משותפת עד כה, אחד מהשרים הפלסטינים הביע היום עמדה אחרת. השר חוסיין אל שיח' אמר כי הרשות "תקבל בברכה את השתתפות הגופים הבין-לאומיים בחקירה".
בשלב זה עדיין לא נקבע בבירור אם אבו עאקלה נהרגה כתוצאה מירי מידי חיילי צה"ל או מידי חמושים פלסטינים - ובישראל טוענים כי רק שיתוף פעולה פלסטיני יוביל לגילוי האמת. הסרטונים והתמונות שהתפרסמו והופצו ברשתות החברתיות זכו לגינוי נרחב משורה של מנהיגים וגורמים מרחבי העולם. שוטרים תועדו מכים באלות את המתאבלים האוחזים בארון הקבורה.
מפכ"ל המשטרה הורה היום לבדוק את התנהלות השוטרים. קודם לכן ניסו במשטרת ישראל להדוף את ההאשמות - ולהסביר מדוע פעלו השוטרים במהלך ההלווייה עם אלות. "עוד טרם יציאת מסע הלוויה, החלו קריאות הסתה והפרת סדר אלימה במהלכה הושלכו אבנים וחפצים לעבר כוחות המשטרה, בין היתר גם על ידי כאלו שבחרו להשתמש באופן ציני בנושאי הארון כמחסה למעשיהם. בעקבות התפרעות זאת, נאלצו כוחות המשטרה לפזר ולהדוף את פורעי החוק ואף בוצעו מעצרים של כמה מתפרעים, כל זאת במטרה לאפשר את קיום הלוויה כסדרה ולאפשר את יציאתה מבית החולים ברכב שיועד לכך".
"לצערנו, גם לאחר מכן במהלך המסע, המשיכו פורעי חוק אלימים בהפרת סדר, קריאות לאומניות והשחתת דגלי ישראל המוצבים בדרכם בעיר העתיקה", נמסר עוד. "משטרת ישראל פועלת כל העת לאפשר קיום אירועים מסוג זה ברגישות אך כחוק, ולא תאפשר מנגד לפורעי חוק להפר סדר ולתקוף שוטרים בחסות אירועים שכאלו".