בעקבות הקרב הקשה בג'נין, שבו נהרג לוחם הימ"ם נעם רז ז"ל, בצה"ל בוחנים שימוש במסוקי קרב ביהודה ושומרון, כך פורסם הערב (שני) ב"מהדורה המרכזית". מדובר בכלי עוצמתי לעומת הכוח שמפעיל צה"ל בדרך כלל ביהודה ושומרון. בדיון בקבינט המליצו בכירים במערכת הביטחון לפתוח את מעבר ארז, גורם ביטחוני אמר ל-N12 כי "המסר לחמאס עבר".
הצעד שנבחן בצה"ל הוא חלק מהרעיון לשנות את אופן הפעלת האש במהלך מבצעים גדולים ביו"ש. באירוע בג'נין שבמהלכו נפל רז היו עשרות רבות של חמושים שיורים הרבה מאוד אש על הכוחות. בצבא מבינים שצריך להעלות את רמת הפעלת האש בתגובה, ומלבד מסוקי קרב נבחנים אמצעים נוספים שלא ניתן לפרט לגביהם. חשוב לומר שיש מורכבות גדולה בהפעלת אש מהאוויר בשטחים אורבניים כמו ביו"ש, ובמיוחד בג'נין, אבל לא בטוח שתהיה אפשרות אחרת.
בינתיים, הפלסטינים מעריכים שצה"ל ייכנס יותר ויותר לג'נין בתקופה הקרובה. עוד מתברר שבין המחבלים שלחמו בג'נין בחילופי האש הכבדים ואושפזו בבית חולים בישראל - גם ערבי ישראלי. לבית החולים רמב"ם הגיע יחד עם דאוד זביידי, אחיו של זכריא זביידי שמת מפצעיו, צעיר שנפגע בראשו. מדובר בערבי ישראלי, אזרח ישראל, בן לאב פלסטיני ולאם ישראלית, שמתגורר בג'נין ולוחם נגד צה"ל.
דיון בקבינט: "למחבלים שנתפסו אין שייכות ארגונית"
ל-N12 נודע כי בכירי מערכת הביטחון אמרו לשרים בדיון בקבינט: "גם המחבלים שנתפסו בתקופה האחרונה בדרכם לבצע פיגוע או מחקירות נוספות של בני משפחה עולה שאין שייכות ארגונית או תשתית אחת שמכווינה את הטרור. מדובר בבודדים שמושפעים מהאווירה ומההקצנה הדתית סביב אלאקצא".
זו גם הסיבה שצה"ל ושב"כ הסבירו אתמול בדיון לשרים שההחלטה על פתיחת מעבר ארז לכניסת פועלים מעזה נועדה לייצר אינטרס לחמאס לשמור על השקט מכיוון הרצועה. גורם ביטחוני אמר ל-N12: "המסר לחמאס - עבר". האסטרטגיה שמערכת הביטחון הציעה, ושהדרג המדיני אימץ, היא להרחיב את המעצרים ואת הפשיטות הנקודתיות בעיקר בג'נין כדי לייצר עוד מודיעין ולשלוף עוד מבוקשים.
במהלך הדיון התגלע ויכוח בין שני הפלגים שמרכיבים את הקבינט: מצד אחד שרי הימין: שקד, סער, אלקין, ליברמן, שאשא-ביטון וכמובן בנט - ובין שרי המרכז-שמאל: בר לב, הורוביץ, מיכאלי ולפיד. שרי המרכז-שמאל אמר שצריך לחזק את הרשות. הם טענו שלרשות יש את הרצון לפעול בג'נין, ורק צריך לייצר מולה דו-שיח קונסטרוקטיבי ולא לייצר שיח מחרים.
עוד הסבירו השרים משמאל כי כיום הרשות פועלת בעיקר ברמאללה ובפרברים הסמוכים לה, אבל אפשר וצריך לייצר מצב שבו הרשות נכנסת גם לג'נין. בעמדה הזו תמכו גם בכירי מערכת הביטחון, אבל שרי הימין סבורים שכל עוד אבו-מאזן מסית, משלם משכורות למחבלים ופונה להאג - שיתוף הפעולה איתו צריך להיות כמה שיותר מוגבל.