בית משפט השלום בירושלים נתן היום (רביעי) את הכרעת הדין בפרשת "חתונת השנאה", שנערכה באולם "שירת ירושלים" לפני כ-7 שנים ובמרכזה העלו על נס חלק מהמשתתפים את רציחתם של בני משפחת דוואבשה. סיני תור, שהיה זמר החתונה - זוכה. 7 הנאשמים האחרים הורשעו: דניאל פינר, יהוידע סוכי, דב מורל, טל נוה, שמואל פיין, צבי זלטקין ויקיר אשבל - החתן.
השופט איתן כהן אמר כי "כבר בפתח הדברים אומר שמצאתי כי אופיו המסית של האירוע אינו ניתן להכחשה. נלמד, בין היתר, משני המסרים העיקריים המקופלים במעשים – הבעת תמיכה ברצח משפחה חפה מפשע, וקריאה לנקמה בערבים והכל לעיני הנוכחים בחתונה. לכל המפקפקים - החליפו את התמונות של התינוק בדומא לתינוק יהודי - ואידך זיל גמור". לדברי השופט כהן, אחד הנאשמים אף הגדיר את האירוע "מעורר חלחלה".
מעורך הדין יצחק בם, המייצג כמה מנאשמים, נמסר: "אנו עוד לומדים את הכרעת הדין, אך על פני הדברים, חוששני שבית המשפט טעה כאן - לא כל אירוע, מכוער ככל שיהיה, של דקירת תמונות המתרחש בחתונה פרטית, הינו בעל פוטנציאל ממשי להביא למעשה אלימות בפועל. אלמלא העיתוי שבו פורסמו הצילומים וההד התקשורתי שהם יצרו, ספק רב אם מעשה זה היה מגיע לבית המשפט. כתב האישום הוגש לצרכים תקשורתיים ופוליטיים וצפוי שנבחן את התוצאה במבחן הערעור".
מהפרקליטות נמסר: "בית המשפט קיבל היום את עמדת הפרקליטות והרשיע את הנאשמים, למעט נאשם אחד, בעבירות הסתה לאלימות ולטרור בפרשה שכונתה בתקשורת "חתונת השנאה". בית המשפט קיבל את עמדת הפרקליטות כי אירוע החתונה שכלל, בין היתר, שירה וריקוד תוך הנפת שלטים עליהם הודבקו תמונותיהם של בני משפחת דוואבשה אשר נרצחו בפיגוע בדומא, דקירת התמונות באמצעות סכינים, שריפתן באמצעות בקבוקים דמויי בקבוקי תבערה, הנפת שלט 'נקמה', הנפת כלי נשק ודריכתם, בתוך אירוע המוני מהווים עבירה פלילית חמורה של הסתה ותמיכה במעשי אלימות וכי מדובר במעשים שיש להוקיעם".
נגד הנאשמים הוגש כתב אישום בגין הסתה לאלימות או טרור, הסתה לגזענות, החזקת נשק והפרת הוראה חוקית. נגד אחד מהנאשמים נוסף גם אישום של תמיכה בארגון טרור. בהכרעת הדין נכתב כי למרות התיעוד של האירוע, התיק לא נוהל בפרק זמן קצר - בגלל הטענות המקדמיות, ריבוי העדים והנאשמים וריבוי עורכי דין.
חה"כ איתמר בן גביר, שנכח בחתונה, הגיב להרשעה: "החלטת בית המשפט להרשיע את משתתפי תיק החתונה שגויה ומנציחה את האכיפה הבררנית נגד פעילי ימין". לדבריו, בית המשפט מתייחס באופן שונה להסתה שמגיעה מהצד השמאלי של המפה הפוליטית: "במהלך הדיון הוצגו עשרות ראיות של התבטאויות, חתונות ומיצגים של הסתה לאלימות וטרור מאנשי שמאל וערבים, כאשר במקרים הללו איש לא הועמד לדין, ובמרביתם גם לא נפתחה חקירה. לא ברור מדוע בחתונות ברהט ובאום אל-פאחם איש לא מגיש כתב אישום, ואילו כאן מרשיעים חבורת צעירים, שגם אם עשו מעשים לא יפים - אין שום דבר פלילי במעשיהם ואין שוויון באכיפה. אמליץ להם להגיש ערעור".
"חתונת השנאה" נערכה בדצמבר 2015 בירושלים, והכתה גלים בעקבות תיעוד של פעילי ימין קיצוני דוקרים ומציתים את תמונתו של הפעוט עלי דוואבשה, שנרצח בפיגוע השנאה בדומא כמה חודשים קודם לכן - ועליה הכתובת "נקמה". כמו כן, החוגגים תועדו כשהם מניפים כלי נשק באוויר. בתיעוד של האירוע נראו גם חיילי צה"ל משתתפים בחגיגות. מלבד תמונתו של הפעוט, הודפסו גם תמונותיהם של הוריו - סעד וריהאם, שהודבקו על קרטונים וחוברו לקרשים - כדי שניתן יהיה להניפם בחתונה.
אחד הנאשמים, סיני תור מרמת השרון, אף שר "ישרף, ישרף המסגד" ו"יתפוצץ, יתפוצץ המסגד". נאשם אחר, דניאל צבי משה פינר מכפר תפוח, לבש חולצה שנשאה את הכתובת "אין ערבים אין פיגועים" והניף חולצה צהובה עם סמל תנועת "כך". בין המשתתפים בחגיגות תועדו גם קטינים בני פחות מ-14 כשהם אוחזים בנשק, וחלקם אף דורכים אותו. בתיעוד נראים גם 2 צעירים רוקדים כשידיהם מונפות באוויר וצבועות בצבע אדום.
על פי כתב האישום, שהוגש באוקטובר 2016 נגד 13 משתתפים בחתונה, הנאשמים קראו לעשיית מעשה אלימות או טרור או דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה אלימות או טרור, תמיכה או הזדהות עימו. על פי תוכנו של הפרסום המסית והנסיבות שבהן פורסם, יש אפשרות ממשית שיביא לעשיית מעשה אלימות וטרור.
בספטמבר 2021 בית המשפט לנוער בירושלים זיכה 5 קטינים שהואשמו בהסתה לאחר שהשתתפו בחתונה.